woensdag 31 mei 2023
25 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting 8 december vraagt respect voor de grondwet

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Assembleelid Edward Belfort merkte op woensdag jongstleden, tijdens het protest van de Surinaamse Politiebond bij de Assemblee het volgende op:”….in feite  is Santhoki al met één been uit het ambt gelicht…”. Naar aanleiding hiervan heeft de Stichting 8 december 1982 opgeroepen tot repect voor de grondwet. Deze suggestie van Belfort is zeer opmerkelijk.

De stichting is ervan overtuigd dat de grondwet grondrechten waarborgt en dat de democratische rechtsstaat, de samenleving voldoende moreel fundament biedt om vreedzaam geschillen op te lossen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van land en volk aan te pakken.

Alle pijnlijke lessen van de jaren tachtig mogen wij volgens de organisatie niet vergeten. De democratische rechtstaat Suriname kent een onafhankelijke rechtspraak waar alle geschillen kunnen worden opgelost.

Geweld zoals het assembleelid  suggereert zorgt voor meer problemen dan meningsverschillen. Het Surinaamse volk heeft gekozen voor een democratische rechtsorde en geen staatsgreep.  Zorgwekkend is het ook te constateren dat het assembleelid erop wijst, dat de twee gewapende machten “in aantocht” zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 8 december vraagt respect voor de grondwet