woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(2)

Stichting 8 december 1982 overhandigt boek aan president Santokhi

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Het is vandaag precies 38 jaar geleden dat de Decembermoorden werden gepleegd. De Stichting 8 december 1982 heeft in verband met deze dag een bloemenhulde gebracht ter herinnering aan de gevallenen. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting zei in zijn toespraak, dat de personen die het leven gelaten hebben, het gedaan hebben voor een beter Suriname.

Op het spoor van gerechtigheid is de rechterlijke uitspraak van 29 november 2019 een belangrijke dag, memoreerde Oemrawsingh. “Na 38 jaar is het genoeg geweest. Wij moeten met z’n allen ervoor zorgen dat we een land blijven met een geheugen. De inspiratie van deze 15 zonen van Suriname, de roep voor gerechtigheid en rechtvaardigheid, weerklinkt in de stemmen en de eisen van vele jonge Surinamers vandaag,” zei Oemrawsingh.

Er is volgens hem geen ruimte voor geweldsverering en straffeloosheid. De regering wordt opgeroepen om de gewijzigde Amnestiewet 2012 in te trekken en om 25 februari niet te handhaven als nationale vrije dag.

De regering was bij het brengen van de bloemenhulde ook aanwezig bij het Bastion Veere. President Chan Santokhi heeft een boek uit handen van Oemrawsingh in ontvangst genomen. Het gaat om het boekwerk van Noraly Beyer getiteld ‘Recht en waarheid maken vrij’.

Het staatshoofd zei bij het in ontvangst nemen van het boek dat de plek waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, als stille getuigen dient. Als de muren konden praten zouden wij alles vernemen wat er gebeurd is, zei Santokhi. Hij draagt de overtuiging dat het boekwerk veel inzicht zal verschaffen over de gebeurtenissen op 8 december 1982 en een bijdrage leveren aan volledige gerechtigheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 8 december 1982 overhandigt boek aan president Santokhi