maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting 1 voor 12 zoekt appartement voor artiest Dowiman

lees ook ...

Terugblik Srefidensi 2023, apartheids demonstratie van Chan

De Srefidensi Onafhankelijkheidsherdenking op 25 november jl. was een treurige apartheidsvertoning en een afspiegeling van het disrespect dat regering Santokhi- Brunswijk heeft voor het volk van Surin...

De rechtervoet van artiest Lewis Demond, meer bekend als ‘Dowiman’ is uiteindelijk toch geamputeerd. Familie, vrienden en het medisch personeel hebben de artiest zo ver gekregen om de operatie te doen. Stichting 1 voor 12 is naarstig op zoek naar een appartement voor de periode van een maand, voor het herstellen. Er zijn reeds gesprekken gaande met Huize Ashiana om Dowiman daarna op te vangen.

Door tussenkomst van de voorzitter van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, is het ook gelukt om de medische verzekering van de artiest in orde te krijgen. Vismale is de autoriteiten hiervoor dankbaar. Hij doet een beroep op de samenleving voor hulp om een goede opvang voor Dowiman in orde te kunnen maken. De veelzijdige artiest is op papier Guyanees, maar woont al een jarenlang in Suriname.

Dowiman is bekend van de reggae en dancehall band Reinforcement. Ook heeft Vismale samen met Romeo Starke onder stichting Reinforcement gewerkt aan meerdere films zoals ‘Gevaarlijk spel’, waarin Dowiman verscheen. 1 voor 12 is zijn fans dankbaar voor de getoonde attentie op social media en ook de radiostations die zijn liederen afspelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 1 voor 12 zoekt appartement voor artiest Dowiman