zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Stichting 1 voor 12 bezoekt Tibiti met schooltassen

lees ook ...

Een delegatie van stichting 1 voor 12 heeft het dorp Tibiti op 28 september  bezocht tijdens de uitvoering van hun landelijke schooltassenproject.  Bewoners hebben de gelegenheid aangegrepen om hun misnoegen te uiten over hun andere omstandigheden. Zij voelen zich in de steek gelaten door de regering.

De kapitein en basya hebben te kennen gegeven dat zij 1×24 uur electriciteit nodig hebben, drie brushcutters, landbouwgereedschappen voor hun kostgronden, sportmateriaal en diesel voor de schoolbus. Dit zijn de noden van het dorp.

Sinds haar aantreden heeft de dorpsleiding nog geen vertegenwoordiging van de regering gezien. President Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, noch de districtscommissaris heeft gereageerd op de brieven die zijn geschreven over de problemen van het dorp.

Vismale heeft beloofd de president en de vicepresident op de hoogte te stellen van de situatie, en heeft zijn woord gehouden. De stichting heeft een brushcutter geschonken aan het dorp, en zal zich inzetten in de komende periode om de noden te helpen verlichten in de toekomst.

Tachtig jeugdigen van Tibiti zijn allemaal voorzien van een schooltas met inhoud. Verder heeft de stichting voedingsmiddelenpakketten, kleding, en voor die dag warm eten  geschonken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 1 voor 12 bezoekt Tibiti met schooltassen