donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting 1 voor 12 bespreekt problemen met president Santokhi

lees ook ...

Saoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname’s...

Op dinsdag 28 november 2023 heeft Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, ontvangen voor een b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de problemen van de sociaal-maatschappelijke organisatie Stichting 1 voor 12 aangehoord. De ontmoeting heeft dinsdag plaatsgevonden op het Kabinet van de President. 1 voor 12 is ruim 17 jaren actief bezig met het uitvoeren van sociale projecten binnen de samenleving.

Het opzetten van een opvanghuis voor daklozen is een wens van de stichting. “De toewijzing die nu in handen is van de stichting, is bestemd voor landbouwdoeleinden”, gaf voorzitter Louis Vismale aan. Om tot een oplossing te komen, is deze kwestie besproken met het staatshoofd.

President Santokhi merkte op dat de aanvraag omtrent een bestemmingswijziging een reguliere taak is die normaal door de ministers afgehandeld wordt. Het staatshoofd gaf verder aan welke de werkarmen zijn die in actie moeten komen voor de diverse verzoeken gedaan door de stichting.

Stichtingsvoorzitter Vismale merkte op dat de hulp naar minderdraagkrachtigen anders kan. “De intentie is om alle burgers te helpen ongeacht het kabinet dat zitting heeft”, zei hij. Er is ook aandacht gevraagd van de regering voor dit probleem. Voorzitter Vismale heeft verder een voorstel gedaan om als trekker te dienen van een in te stellen commissie, die als controleunit zou moeten gelden voor de tehuizen.

Verder stelde hij voor de regering te assisteren met woningbouwprojecten. Een bedrag van SRD 400.000 zou volgens hem voldoende zijn om een woning op te zetten. Vismale gaf ook aan dat hij jaarrekeningen heeft waarop controle over de projecten van 1 voor 12 uitgevoerd kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting 1 voor 12 bespreekt problemen met president Santokhi