donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stg. Sudobe brengt bezoek aan assembleevoorzitter

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

In het kader van ‘Werelddovendag’, heeft de Stichting Surinaamse Doven Belangen (SUDOBE) op woensdag 13 oktober 2021, een bezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee Msc. LL.B. Deze dag wordt elk jaar op 25 september herdacht.

Het bezoek heeft zich gericht op het feit dat er meer aandacht gegeven moet worden aan deze groep. Door middel van posters over de communicatie met horenden, gebaren van Covid-19 en het handalfabet, wilt de stichting de gemeenschap een leidraad geven, om zo te kunnen communiceren met doven. De DNA-voorzitter gaf aan blij te zijn met het bezoek en heeft aangegeven dat er altijd een beroep gedaan mag worden op dit orgaan.

Sinds 1958 wordt ‘Werelddovendag’ wereldwijd gevierd door nationale organisaties van doven. Deze dag werd in 1958 voor het eerst gelanceerd door de World Federation of the Deaf (WFD) onder de naam ‘International Day of the Deaf’. De maand is niet toevallig gekozen, de WFD wilde met deze dag namelijk ook vieren dat het in september 1951 was opgericht. Internationaal wordt ‘Werelddovendag’ op de laatste zondag van september gevierd. Vaak is er een hele week (de laatste week van september) extra aandacht voor doven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStg. Sudobe brengt bezoek aan assembleevoorzitter