woensdag 29 mei 2024
33 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
5
(3)

Stg. Stop geweld tegen vrouwen richt zich op de jonge vrouw

lees ook ...

Gajadien: “VHP niet meer afhankelijk met 34 zetelsR...

Tijdens een massameeting zaterdagavond heeft de VHP, onder leiding van ondervoorzitter en fractieleider Asiskumar Gajadien, haar ambitieuze doel voor de komende verkiezingen van 25 mei 2025 aangekondi...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op op maandag 17 april jongstleden, op verzoek van de stichting Stop Geweld tegen Vrouwen, een afvaardiging van het bestuur onder leiding van Margo Bean, ontvangen.

Naar zeggen van het bestuur is gebleken dat een groot deel van de doelgroep waarop de stichting zich richt, uit jongeren bestaat. Tegen deze achtergrond heeft de stichting het nodig gevonden op audiëntie te gaan bij de minister die direct verantwoordelijk is voor het jeugdbeleid.

De stichting houdt zich vooral bezig met de begeleiding van vrouwen en jongeren in verschillende woonwijken. Bij de begeleiding is volgens de stichting de focus met name gericht op het werken aan mentaal gezonde burgers, omdat mentale gezondheid leidt tot mensen die een goede kwaliteit van leven ervaren en in maatschappelijk opzicht een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Het bestuur ziet graag dat het ministerie de activiteiten van de stichting in financieel opzicht en in natura ondersteunt.

Na de uiteenzetting van het bestuur heeft de bewindsman de stichting gecomplimenteerd voor het werk dat wordt verzet, vooral dat deel van het werk dat direct betrekking heeft op de groep van risicojongeren die immers vanuit het ministerie speciale aandacht krijgt. Deze groep moet volgens hem bewust worden gemaakt van haar mentale gezondheid, omdat jongeren moeten leren en weten hoe om te kunnen gaan met tegenslagen en stresssituaties.

De begeleiding op het vlak van mentale gezondheid, kan volgens de bewindsman voorkomen dat risicojongeren verder afglijden naar de afgrond en uit wanhoop zichzelf of andere van het leven beroven. Minister Mac Andrew beschouwt de stichting als een partner in het streven naar het vormen en begeleiden van risicojongeren die een tweede kans verdienen in de maatschappij. Hij zal daarom intern nagaan hoe het ministerie een bijdrage kan leveren aan het werk van de stichting.

Minister Mac Andrew is zeer tevreden over het feit dat het maatschappelijk middenveld de schouders helpt zetten onder het vele werk dat zich richt op risicojongeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStg. Stop geweld tegen vrouwen richt zich op de jonge vrouw