zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Steven Mac Andrew beëdigd tot minister van Arbeid

lees ook ...

Minister Ramdin vergadert met Haiti, Kenya en de Vs over Ha...

Minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 22 september 2023 op uitnodiging van zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken, deelgenomen aan een onderhoud met internationale partners, waaronder de minister ...

“Suriname heeft zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG), met name; decent work, en daarmee gaan wij door.” Dit zei de nieuwe minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), Steven Mac Andrew, dinsdag bij zijn beëdiging op het presidentieel paleis. Hij werd geïnstalleerd door president Chandrikapersad Santokhi.

Wat de focus op jeugdzaken betreft zal men voortgaan volgens het model van de Caricom. Dit betreft de aanpak van issues waarmee de jeugd zit alsook het stimuleren van jeugdparticipatie bij het ontwikkelen van het land. De beslissingen van The Council for Human and Social Development (COHSOD) zullen deel uit maken van het beleid van de AW en J, zei hij.

Mac Andrew is vanaf dinsdag officieel belast met het beheer over het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). De nieuwe bewindsman is in de plaats van minister Rishma Kuldipsingh, die nu de leiding heeft op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Arbeidsaangelegenheden zijn de nieuwe AW en J-minister niet onbekend. Hij beschikt over ruime ervaring op dat gebied. De nieuwe bewindsman is directeur geweest van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en heeft onder meer de introductie van het Decent Work-programma van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Suriname inhoud helpen geven.

Bij de Caricom heeft Mac Andrew jarenlang het proces van vrij personenverkeer in de lidlanden geleid. De minister is van mening dat dialoog en samenwerking, de speerpunten zijn van zijn werkwijze.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteven Mac Andrew beëdigd tot minister van Arbeid