woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Steven Debipersad herkozen tot voorzitter tijdens ALV van VES

lees ook ...

Elektronische apparatuur voor Wegenautoriteit

 ICT-apparatuur, waaronder laptops, monitors (dock-in stations) met   elektrische attributen en een televisiescherm voor Zoommeetings, trainingen en presentaties zijn overgedragen aan de Wegenautorite...

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) op donderdag 14 maart 2024, is Steven Debipersad unaniem verkozen tot voorzitter, waarmee de continuïteit in leiderschap en de steun van de leden voor zijn visie worden bekrachtigd. Tegelijkertijd heeft het bestuur enkele veranderingen ondergaan, met zowel terugkerende als nieuwe bestuursleden.

De herkozen bestuursleden Sherida Mormon, Lucinda Lie-A-Ling en Swami Girdhari worden vergezeld door nieuwkomer Romano Doulat, terwijl Wonnie Boedhoe afscheid neemt van het bestuur. Desalniettemin blijft Boedhoe, samen met Satcha Jabbar, Brigitte Burnett en Tosca Pinas, de VES ondersteunen met hun expertise en toewijding aan de missie van de vereniging.

Tijdens de ALV heeft het bestuur ook het Jaarverslag en Financieel Verslag van 2023 gepresenteerd, waarbij de leden hun goedkeuring hebben gegeven voor het beleid en de financiële verantwoording van het afgelopen jaar. Dit benadrukt de transparantie en verantwoordingsplicht van de VES jegens haar leden.

Met het oog op de toekomst heeft de VES ambitieuze plannen voor 2024, waaronder evenementen zoals de VES Economie Scriptieprijs, Nieuwjaarsreceptie, CEO-talks en diverse lezingen en discussieavonden. Deze initiatieven zijn gericht op het verrijken van economische kennis en het bevorderen van dialoog binnen de gemeenschap, in samenwerking met andere organisaties.

Het bestuur werd geprezen voor het uitgeven van het maandelijkse elektronische Surinaams Economistenblad INZICHT en er is een sterke oproep gedaan om economische analyses en inzichten toegankelijk te maken voor een breder publiek. Hiermee wil de VES een gezonde dialoog faciliteren met sleutelfiguren in het land en economische ontwikkelingen begrijpelijk maken voor de samenleving. Dit is van cruciaal belang voor het bevorderen van duurzame welvaart, vooral in deze sociaal-economisch uitdagende tijd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteven Debipersad herkozen tot voorzitter tijdens ALV van VES