zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Steun voor Kinderombudspersoon: Mijlpaal in Surinaamse kinderrechten

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de Jeugdraad Suriname (JRS) hebben onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor de invoering van de ontwerpwet Kinderombudspersoon tijdens een bijeenkomst met de Commissie van Rapporteurs van De Nationale Assemblee (DNA). Deze stap kwam na een uitnodiging van DNA, in een tijd waarin Suriname aan de vooravond staat van het mogelijk maken van een aanzienlijke vooruitgang in de bescherming van de rechten van het kind.

Door de aanname van deze wet zou Suriname een Kinderombudspersoon kunnen instellen, een functie die essentieel wordt geacht voor een onafhankelijke en onpartijdige behandeling van klachten met betrekking tot kinderbescherming. Zowel het NJI als de JRS hebben hun volledige steun uitgesproken voor dit initiatief, daarbij verwijzend naar de cruciale rol die een Kinderombudspersoon zou spelen in het versterken van de stem van kinderen en jongeren binnen de Surinaamse samenleving.

Deze voorgestelde wet wordt gezien als een significante stap voorwaarts in het waarborgen van kinderrechten in Suriname. Het biedt niet alleen een mechanisme voor jongeren om gehoord te worden in kwesties die hen direct beïnvloeden, maar het draagt ook bij aan het algemene welzijn van de jeugd in het land.

De verantwoordelijkheid voor de implementatie van de wet zal bij het ministerie van Justitie en Politie liggen, mits deze wordt goedgekeurd door DNA. Met deze ontwikkeling staan het NJI en de JRS aan de voorgrond van een beweging die de manier waarop kinderrechten worden beschermd en bevorderd in Suriname, kan transformeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteun voor Kinderombudspersoon: Mijlpaal in Surinaamse kinderrechten