Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Miljoenen Amerikaanse dollars aan steun voor Suriname

Geplaatst

op

door

Suriname krijgt miljoenen Amerikaanse dollars aan steun van India. De Indiase regering stelt onder andere 20 miljoen Amerikaanse dollar beschikbaar om dorpen in het binnenland te voorzien van elektriciteit middels het zonnepanelenproject. Dit zei president Ram Nath Kovind van India woensdag op het presidentieel paleis.

Het Indiase staatshoofd zal een aantal miljoenen Amerikaanse dollars ter beschikking stellen voor een aantal projecten. De uitwisseling van de documenten ten behoeve van de projecten heeft woensdag op het presidentieel paleis plaatsgevonden.

De Indiase regering en de Surinaamse regering hebben twee Letters of Intent ondertekend van projecten ter waarde van 176.000 Amerikaanse dollar. Het geld is bedoeld voor het ‘craft markt place palmentuin-project’ en ‘every student a computer-project’. Daarnaast is er een aantal Memorandum of Understandings (MoU’s) ondertekend, samen met twee Dollar Credit Line Agreements.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken legt uit dat het onder meer gaat om een MoU voor wat de samenwerking met de diplomatieke instituten van Suriname en India betreft. De overige MoU’s hebben betrekking op het gebied van verkiezingen, de uitwisseling van kennis in het archiefwezen, de mogelijkheid dat familieleden van diplomatiek personeel mogen werken en het opzetten van een center van excellence voor informatietechnologie.

Pollack-Beighle noemt dit een belangrijk project, omdat het vijfhonderd jongeren per jaar de mogelijkheid zal bieden om onderwijs in ICT te genieten in zowel Suriname als India.

De Dollar Credit Line Agreement is getekend door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme en Meena Virbhan Verma, general manager van de Export-Import Bank of India (Eximbank). Het gaat in dezen om de upgrade van de transmissienetwerkinfrastructuur van de N.V. Energie Bedrijven Suriname voor Pikin Saron voor een bedrag van 27.5 miljoen Amerikaanse dollar. Het andere betreft het onderhoud van de drie Cetak-helikopters voor een bedrag van 3.5 miljoen Amerikaanse dollar.

Beide presidenten hebben eveneens een document uitgewisseld met elkaar. Het gaat hier om een ratificatiestuk over de toetreding van Suriname tot de Internationale Solar Alliance (ISA). Met deze toetreding ontstaan er veel mogelijkheden voor Suriname waaronder de toegang tot de 20 miljoen Amerikaanse dollar dat onderdeel is van de ISA, zegt Pollack-Beighle.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X