Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sterrenkoks in Suriname gearriveerd

Geplaatst

op

De buitenlandse sterrenkoks die 5 tot 9 juni deel nemen aan de Surinam Airways Fête de la Cuisine, zijn in Suriname gearriveerd. Naast kennisoverdracht zullen de koks in dit kader drie diners verzorgen.

De kick-off van Fête de la Cuisine is op 5 juni in Art Castle met een Amuse Dinner vervolgns zal op 6 juni de Midweek Dinner in Bodega & Grill de Waag worden gehouden aansluitend met een Gala Dinner in Courtyard by Marriott.

Het thema van de jaar is: ‘When Talent Meets Charity’. Wat je moet verwachten, zijn classics en Suripop. Denk ook aan een Louis Windzak. Al het geld dat gegenereerd wordt gaat naar het Surinam Airways Fête de la Cuisine Children Medical Fund. “Dit fonds is bedoeld voor gezinnen met een ernstig ziek kind, die het financieel moeilijk hebben”, licht William Codrington, woordvoerder van de orgnisatie toe. De chefs die tijdens dit festival koken zijn in het bezit van een Michelinster.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen