zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Sterke toename kabeldiefstal bezorgt EBS en klanten schade

lees ook ...

Landelijke Veiligheidsoperatie uitgevoerd

De politie van de verschillende Regio’s en gespecialiseerde eenheden van de MSD, VHT, het Regio Bijstandsteam van de Regio’s, AT en Maritieme Politie, hebben met ondersteuning van de medewerkers van h...

In de afgelopen maanden is de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) herhaaldelijk doelwit van koperdieven. Tijdens controle van het elektriciteitsnet en naar aanleiding van klachten van klanten, is geconstateerd dat het aantal gevallen waarbij elektriciteitskabels worden gestolen door koperdieven, is toegenomen.

Er zijn in de afgelopen vier maanden ongeveer twaalf gevallen van kabeldiefstal, in Paramaribo en omstreken geregistreerd. Het is bekend dat de meeste van deze gevallen worden gepleegd bij bedrijven, grote supermarkten of houtzagerijen. Deze sluiten na een bepaald tijdstip, waardoor de stroomonderbreking als gevolg van de kabeldiefstal, pas de volgende dag wordt opgemerkt. De wijze van doorknippen van de kabels en het slopen daarvan, getuigen van professioneel werk, meldt het energiebedrijf.

Het onrechtmatig wegnemen van elektriciteitskabels en andere netdelen is niet alleen een ernstige overtreding, maar lijdt tot enorme financiële en materiële schade voor het bedrijf en de klant. De EBS keurt deze handeling ten strengste af.

Op de gemeenschap doet het bedrijf een dringend beroep om elke verdachte handeling aan het elektriciteitsnet door derden en bij constatering van elke vorm van vandalisme of diefstal van netdelen, dit meteen door te geven aan de EBS en de politie. Dit kan op de volgende manieren:
1. Telefonisch door te bellen naar ons KlantContactCenter op het telefoonnummer 175.
2. Via de EBS Facebookpagina
3. Persoonlijk op elke dienstencentrum van de EBS
4. Via de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSterke toename kabeldiefstal bezorgt EBS en klanten schade