donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(2)

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet leider van het protest is bedreigd

lees ook ...

Ministerie van AWJ betrekt nieuw onderkomen in voormalig ‘ho...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een nieuwe fase ingeluid met de ontvangst van de sleutels van hun nieuwe locatie aan de Lalla Rookhweg 25, voorheen bekend als '...

Pakittow is door onbekenden bedreigd tijdens het protest dat hij zelf bij elkaar heeft geroepen. De bedreiging kwam van onbekenden met wapens. Als leider, die de oproep deed werd hij niet gearresteerd. Ook is Stephano Biervliet niet opgeroepen. De leider vedween tijdens het protest plotseling, en sommigen die gehoor gaven aan zijn oproep hebben dit afgekeurd.

Leider Pakittow heeft een verklaring uitgegeven waarin hij onder andere zegt dat hij voor 17 februari 2023 had opgeroepen tot vreedzaam protest. Velen gaven hieraan gehoor. Door omstandigheden kwam de groep laat op locatie. Tot de toespraken verliep alles nog vreedzaam.

Een ander groep waarmee hij niet in contact stond, heeft zich naar De Nationale Assemblee begeven, onder leiding van hem onbekende leiders. Uiteindelijk vond de politie het nodig om schoten te lossen, en toen ontstond er complete chaos. Pakittow vond het afvuren van traangas in de menigte niet nodig, terwijl de politie een ander mening heeft.

Net als de politie heeft ook Biervliet sterk het vermoeden, dat de geweldplegers met elkaar in contact waren. Zijn verzoek aan agenten om hem in veiligheid te brengen  werd niet uitgevoerd. Hij zegt bereid te zijn een verklaring te doen wanneer hij wordt opgeroepen.

Biervliet wenst de ondernemers die aan de ontstane chaos schade hebben ondervonden sterkte toe en toont zijn medeleven. Hij roept op tot rust en begrip naar elkaar toe. Verder keurt hij  met de meeste klem alle geweldpleging, brandstichting en plunderingen af.

Bron foto:MIA

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

39 REACTIES

39 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStephano ‘Pakittow’ Biervliet leider van het protest is bedreigd