dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet gaat door met de strijd

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Zijn gevangenschap laat hem niet afzien van het strijden voor een beter Suriname. Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zegt dat hij doorgaat met zijn acties. “Zolang de prijzen in de winkels niet omlaag gaan, zullen wij strijden. Als de president rust wil hebben in het land, dan moet de koers zakken, de prijzen moeten omlaag en de koopkracht moet omhoog”, stelde Biervliet.

De activist is maandagavond in vrijheid gesteld. Familie, vrienden en andere belangstellenden hebben ruim drie uren voor Santoboma gewacht op zijn vrijlating. Volgens Biervliet heeft hij geen status van verdachte. Hij heeft niks te maken met de plunderingen en berovingen.

Hij blijft erbij dat hij werd bedreigd door drie gewapende mannen tijdens de protestactie op 17 februari. De activist zegt dat de politie absoluut niet goed voorbereid was. Toen de winkelzaken geplunderd werden, was er geen enkele politieman of militair aanwezig. Over de mensen die in de gevangenis zijn die geplunderd hebben, zegt Biervliet dat zij antwoord moeten geven wie hen heeft gestuurd.

“Diefstal en plunderingen zijn niet in mijn systeem”, benadrukt Biervliet. Hij zal zich nu bekommeren over het lot van zijn truckchauffeur, de meerijder en proberen alles wat hij gehuurd had, te betalen. “Als de president mij roept voor een dialoog, ga ik in op die uitnodiging. Maar dan moet het wel live gebeuren met alle onafhankelijke media erbij. Ik doe geen zaken achter gesloten deuren.”

Pakittow zegt vanaf Geyersvlijt tot Santoboma heel goed te zijn behandeld door de politie en penitentiaire ambtenaren. “Alleen moest ik de eerste twee dagen in een cel slapen met 12 tot 16 personen.”

Hij is de activisten, vrienden, familie en alle anderen die hem hebben ondersteund, dankbaar. De activist zegt dat hij geen vergunning zal aanvragen voor vreedzame betogingen, want het gaat om een grondrecht. Het is het democratisch recht van burgers om te betogen. Hij zal blijven opkomen voor het volk, zolang kinderen zonder eten naar school gaan en mensen geen koopkracht hebben om te voorzien in hun levensbehoeften.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStephano ‘Pakittow’ Biervliet gaat door met de strijd