dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Stemvee import, mensenhandel? Immigratie uit India en Haiti

lees ook ...

Ziekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelage...

De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal later vandaag beslissen over het voortzetten van de acties. Het 's Lands Hospitaal heeft het werk neergelegd. De oorzaak van beide protesten is dez...


Wat was er aan de hand dat tijdens Covid en daarvoor op geheimzinnige wijze groepen Haitianen naar Suriname kwamen met de hulp van VHPer Jean Mixon alias Saja? Officieel was er verdenking van mensenhandel en werden de vluchten stopgezet. Nu zijn er weer 175 Haitianen binnengekomen waarover de autoriteiten geen verklaring wensen te geven.

Stemvee import

Nu de zaak weer actueel is, wordt ook de immigratie uit India besproken . Volgens de mofo koranti ( word on the street) zouden er al ongeveer duizend Indiërs in Suriname zijn. In de korte tijd dat deze regering aanzit is dat wel veel. Het is aan de autoriteiten om het tegendeel te bewijzen, maar die zwijgen in alle talen. Het vermoeden bestaat dat dit voorbereidingen zijn om in de toekomst de VHP aanhang te vergroten. Dat zou dan de vision 2025 zijn.

Deze import van mensen heeft niets te maken met de ontwikkeling van het land. Het gaat alleen maar om politiek gewin. De president begint al het vuur aan de schenen te voelen. Dit keer kan hij tijdens de verkiezingscampagne geen loze beloften doen, want bijna geen enkele Surinamer gelooft hem meer, dus wordt middels Indieers en Haitianen een traject uitgezet worden om als stemvee voor de VHP te dienen.


Oil & gas banen

Daarom is dit plan al een tijdje ingezet om Indiërs in te voeren onder het mom van arbeiders. Surinamers moeten oppassen dat de goed betaalde oil & gas banen niet voor een overgroot deel door buitenlanders bezet zal worden. Weliswaar is er wel een Natin (MBO) opleiding voor oil and gas gestart, maar een bachelor een masters hebben we ook nodig. Dan wordt geen uitverkoop van oliebronnen gehouden maar dan gaan we zelf leren van een buitenlandse coach , als met Staatsolie, hoe MET vertrouwen in eigen kunnen te werken. Dan wordt het de oplossing voor het aflossen van de vele schulden. Dit is een belangrijk punt om aan te werken. Want visieloze politici uit op macht en geld treffen al voorbereidingen om aanvragen voor verblijfsvergunningen te droppen bij de districtscommissaris. Een enkele winkel is al begonnen om hun naambord in het Sanskriet (Hindi schrijfwijze) te vertalen.

Subtiele stappen

De grondconversie heeft kan ook hiermee te maken hebben, want de arbeiders moet woonfaciliteiten geboden worden. Maar als de staat niet eens in de behoefte voor betaalbare woningen of zelfs de 70.000 perceel aanvragen van zijn eigen bevolking kan voorzien, hoe zal die dat dan doen voor arbeiders uit het buitenland? Dat zullen de particuliere grootgrond bezitters moeten doen en dan moeten zij de grond al in eigendom hebben. VHP er Mahinder Jogi bijvoorbeeld die vanaf de 2005 – 2010 regering Venetiaan 147 hectare (!) landbouwgrond heeft in grondhuur voor het belachelijk lage bedrag van 33 Srd per jaar. Twee zonen van Jogi kregen daar boven op elk een woningbouw perceel op het Sabaku project.

Dat zijn allemaal subtiele maar belangrijke ontwikkelingen dat er iets staat te gebeuren. Wij volgen de zaak op de voet. Het gevaar dat een kleine bevolking (van ongeveer 600.000)loopt is dat wij makkelijk kunnen worden overspoeld door volken uit landen met miljoenen bewoners. Want ook de Brazilianen en Chinezen blijven komen om respectievelijk goud en hout op corruptieve wijze uit onze bossen te roven. Ook door tjoekoes met medewerking van Surinamers.

Rookgordijn

Het rookgordijn dat ons wordt voorgehouden is dat Surinamers niet willen werken ( en nee, zij willen niet werken voor een hongerloon) dus dan zijn de goedkoopste arbeidskrachten nodig. Het scenario is al ingezet. De Haïtiaanse ondernemer Jean “Saja”Mixon die banden met VHP heeft zei, nadat zij hem hadden laten vallen, dat hij zijn eigen politieke partij wilde oprichten. Wel dit zijn dan de voorbereidingen voor de toekomst. Hoe staan wij ervoor in tien jaar? VHP en Abop doen aan dezelfde corruptie als waarvan zij de vorige regering beschuldigden, alleen hebben zij er nog een etnisch en asociaal hoofdstuk bij. Kortom zij zijn geen haar beter, eerder slechter. Un da ay!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnStemvee import, mensenhandel? Immigratie uit India en Haiti