dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

STEMMEN JEUGDRAAD GEKOCHT!

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Onderstaand bericht komt van Ceejay Wiebers, Voorzitter van de vorige Jeugdraad, waarin hij stelt dat de stemmen voor het voorzitterschap zijn gekocht met geld. Hoe hij daarbij komt leest u hieronder.

Ceejay Wiebers: ‘Één dag voordat de verkiezingen gehouden zou worden reed ik toevallig aan de Prinshendrikstraat waar mijn moeder haar kantoor is en ik zie zo toevallig wat leden oversteken vanuit het NJI. Dus ik rij daarnaartoe om te vragen wat er aan de hand was en om te vragen als er een vergadering was geweest waar ik niets over wist. En ja hoor. Ik zie meerdere leden naar buiten komen vanuit de uitgang van het NJI samen met de OD van het NJI die tevens ook campagne gevoerd heeft voor jeugdraad leden bij andere leden om in het bestuur te komen (dat in principe niet mag) aangezien het een autonoom orgaan moet zijn.

Ik heb gevraagd aan de onderdirecteur waarover de vergadering ging maar ik krijg geen antwoord van hem hij keek wel steeds naar de nu voorzitter wat ik vreemd vond.
Ik ben boos weg gereden van daar want ik kreeg geen duidelijk antwoord van wat er aan de hand was. Daarna heeft de nu voorzitter mij gebeld en gezegd wat er om en bij speelde.
De ochtend van de verkiezingen heb ik een boos bericht naar de OD gestuurd. Die mij vervolgens heeft uitgenodigd voor een gesprek ik gaf aan die f2f te willen. Hij gaf aan als ik om 9:00 uur op kantoor bij het NJI kon zijn.

Ik ben geweest met de enveloppe in mijn hand. Daar aangekomen zie ik de directeur van het NJI zitten hij geeft aan dat de onderdirecteur nog niet aanwezig was en begint mij aan mijn tand te voelen. Ik vraag hem als hij weet over een vergadering dat gister plaatsgevonden heeft op het NJI. Hij geeft aan dat de verkiezingscommissie een vergadering op het NJI had en wat leden vergoed moesten worden voor hun reis naar de stad.

Ik vroeg hem wat leden van Ressort Paramaribo hier deden aangezien die leden niet vergoed worden voor vervoer hij gaf mij aan dat ik de OD moest vragen want daar weet hij niets van. Toen de OD uiteindelijk was binnengelopen zag hij er niet goed uit (ik kon gelijk merken dat er iets speelde) hij nam plaats en de directeur vertelde hem dat ik wat vragen had voor hem. Dus stelde ik mijn vraag weer “Waarom waren er leden op het NJI gister?”

Hij gaf als antwoord dat er gister een vergadering van de verkiezingscommissie heeft plaatsgevonden en leden geld kwamen halen. Maar ik wist al wat er speelde en wist dat hij niet volledig eerlijk met mij was. Dus ik vroeg hem nog een keer. Hij gaf hetzelfde aan maar zijn ogen werden roder en roder en keek naar alles behalve mij. Toen vertelde ik dat het enigste wat ik wil is dat hij eerlijk met mij is dan zorg ik ervoor dat dit geen erger probleem zou worden dan het al was. Ik gaf hem verder aan dat ik alles al wist want de nu voorzitter had mij alles gister verteld.

Toen zei hij deze woorden: “Okay ik ga je nu eerlijk vertellen” na het zeggen van die woorden is de directeur opgestaan en uit de kamer gegaan want die vond opeens dat hij ergens anders moest zijn. het was toen de OD en ik alleen in de kamer. Hij heeft vervolgens vertelt dat er beloftes zijn gemaakt door figuren om op kandidaten te stemmen in de verkiezingen van zo meteen. Auto’s, iphones,iPads. Alleen om te stemmen op leden. Verder is er blijkbaar een groepje leden naar de vice president geweest voor ik weet niet wat.

Na dit gehoord te hebben was ik woedend van binnen, maar was in ieder geval blij dat ik eindelijk eerlijkheid kreeg. Ik heb op dit moment besloten dat ik er iets aan moest doen maar hoe doe ik dat in me eentje ? Ik heb mijn moeder gesproken en die heeft me aangeraden om me ambt als voorzitter neer te leggen. Want een voorzitter mag geen kritiek leveren volgens haar en het zou consequenties voor mij hebben. Ik heb toen besloten haar advies op te volgen en na een emotionele speech mijn ambt neer te leggen.

De afgelopen verkiezingen zijn verkocht en de helft van jullie weten dat. Ik neem jullie niet kwalijk we weten niet beter. Het zijn die higher ups die dit georchestreerd hebben die ik haat. Om zo met onze jeugd om te gaan omkoperij tot in de jeugdraad. Erg. Triest. Ik verwacht niet dat dit iets gaat veranderen. Maar ik zit er al sinds na de verkiezingen mee en vind dat ik dit verteld moest hebben aan hen die met dezelfde doel als ik hier zijn.

Alhoewel dit alles gebeurd is, zie ik de huidig voorzitter nog steeds als idiale kandidaat voor die post alleen ben ik teleurgesteld in de manier hoe hij die post heeft mogen krijgen.
‘All in al’l wens ik het huidig bestuur ‘all the best’ toe. Ik hoop dat jullie het beter doen dan hoe ik en mijn fungerend bestuur het gedaan hebben. En ik zal nogsteeds blijven ondersteunen waar nodig.

We zijn de komende drie jaren 01 familie en ellke familie heeft zijn ding. Ik wil gewoon dat een ieder weet wat ik weet en wat ik heb meegemaakt de afgelopen paar dagen. Er is nog veel dat ik niet verteld heb, maar met dit gezegd te hebben voel ik alsof er een hebi van me af is.
Liefs Cj’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSTEMMEN JEUGDRAAD GEKOCHT!