Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stembureaumeubilair wordt klaargemaakt voor distributie

Geplaatst

op

door

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) werkt er hard aan om het stembureaumeubilair gereed te maken voor distributie. De stemhokken zijn al af, terwijl er nu wordt gewerkt aan het repareren en verven van de stembussen. Daarna worden de dranghekken gereedgemaakt, zegt Praveen Kalpoe, coördinator van de werkgroep Stembureaumateriaal en -meubilair van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De werkzaamheden verlopen volgens hem vlot. Sinds kort heeft de werkloods een nieuwe dakkap en is het team versterkt met tien contractanten. Gestreefd wordt om vóór eind dit jaar alle stembureaumeubilair klaar te hebben voor distributie.  

Stembussen, stemhokken, stembustafels en dranghekken worden allemaal gerekend tot het stembureaumeubilair. In november vorig jaar is begonnen met de controle van de spullen, waarbij is nagegaan wat nog bruikbaar is of kan worden gemaakt voor de algemene vrije en geheime verkiezingen van mei 2020.

De distributie naar alle stembureaus in de verschillende kiesdistricten gebeurt in samenspraak met de districtscommissarissen. Er is nauw overleg met aangewezen functionarissen vanuit de districtscommissariaten. Zij halen zowel het meubilair als materiaal op bij het CBB en zorgen voor de distributie van het stembureaumeubilair naar alle stembureaus in hun kiesdistrict voor het inrichten van de stemlokalen.  Surinamers die de stemgerechtigde leeftijd hebben bereikt, gaan op 25 mei 2020 naar de stembus.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Vijftien rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

Geplaatst

op

door

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de periode van zondag 12 januari tot en met zaterdag 18 januari 400 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 15 rijbewijzen van hardrijders zijn ingevorderd.

De meest geconstateerde overtredingen waarvoor de overtreders een boete opgelegd kregen zijn: niet verzekerd; niet kunnen tonen van een rijbewijs; rijden door roodlicht, rijden zonder veiligheidsgordel en rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd.

Van de bekeurden hebben 27 verkeersovertreders hun boete ter plaatse voldaan. De anderen zullen via het snelrechtsysteem worden voorgebracht. De politie doet een dringend beroep op de weggebruikers om zich te houden aan de verkeersregels en vooral de bescheiden van het voertuig te controleren. Het is altijd belangrijk om ook de adviezen van de politie op te volgen. “Veilig verkeer een zaak van u en de politie.”

Lees verder

Suriname

Suriname begint Jaar van de Rat goed

Geplaatst

op

door

Het Jaar van de Rat is goed begonnen voor Suriname. Vernieuwing en vooruitgang zijn enkele kenmerken van de rat. De overname van de Afobakadam en de olie- en gasvondsten op zee zijn enkele voorbeelden, zei president Desi Bouterse bij de traditionele lunch in Kong Ngie Tong Sang. De relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China zal in de komende tijd verder worden verstevigd, benadrukten zowel de regeringsleider als ambassadeur Liu Quan. 

Liu is vol lof over Suriname, het enige land in de regio dat het Chinees Nieuwjaar nationaal viert. “Het vieren van elkaars gebruiken, begrip opbrengen voor elkaars zienswijzen en delen van elkaars keuken, is iets dat Surinamers als normaal ervaren. We zijn misschien een klein land, maar we zijn groot in het slaan van bruggen tussen culturen en geografische gebieden.

Het vieren van het Chinees nieuwjaar is daar een voorbeeld van, het maakt ons uniek”, zei Bouterse. Volgens de regeringsleider is China al enige tijd bezig in de geest van de rat vernieuwing en ontwikkeling te brengen. In de samenwerking met China staat er nog veel te gebeuren. Er worden voorbereidingen getroffen voor onder andere het baggeren van de Surinamerivier. 

Vele prominenten en gewone burgers hebben de lunch bezocht. Naast de lunch in Kong Ngie Tong Sang waren er dit jaar een aantal activiteiten zoals de vuurwerkshow op de WIjdenboschbrug.

Lees verder

Meest gelezen