donderdag 23 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

Steiger langs Saramaccarivier staat op instorten; renovatie gestart

lees ook ...

Centrale Bank maakt Surinaamse jongeren financieel bewust

“Plan your money, plant your future,” is dit jaar het thema tijdens de Global Money Week 2023 (GMW). Dit is het jaarlijks evenement om jongeren financieel wijzer te maken. Het thema richt zich op duur...

De steiger langs de Saramaccarivier te Groningen verkeert in een deplorabele staat en is wegens instortingsgevaar niet bruikbaar.  Er is in verband hiermee door het commissariaat van Saramacca een project ingediend bij het Kabinet van de President voor de renovatie van de steiger te Groningen.

“Dit zal ertoe bijdragen om het ressort verder tot ontwikkeling te brengen,” zegt districtscommissaris (dc) van Saramacca Sherin Bansi-Durga. Intussen is men al gestart met het slopen en vervangen van palen. Het project kost bijna SRD 1 miljoen en wordt eind maart 2023 opgeleverd. Na ruim 3 jaar de toegang voor het publiek te hebben ontzegd, vindt zij het belangrijk dat de steiger weer opengesteld wordt voor het publiek.

Er is verder ook gedacht aan regelmatige onderhoud van de steiger zodat deze in een goede staat blijft. Dc Bansi-Durga juicht het toe dat er vanuit het Kabinet van de President middelen zijn vrijgemaakt voor de renovatie van de steiger. “Wij mochten enkele projecten indienen bij het bureau van gemeenschapsprojecten op het kabinet.”

In het kader van binnenlandse toerisme zijn er enkele projecten ingediend, waaronder de renovatie van de steiger. Volgens de burgermoeder zal het opknappen van de steiger, het toeristisch gebeuren van het ressort weer tot bloei brengen. Ze is van mening dat de steiger als een toeristische trekpleister zal dienen waarbij bezoekers van deze plek zich langs het water kunnen vermaken.

Verder kunnen ook de vissers ook gebruik maken van deze steiger om hun boten aan te meren. Na ruim 3 jaar de toegang voor het publiek te hebben ontzegd, vindt zij het belangrijk dat de steiger weer opengesteld wordt voor het publiek.

De steiger werd in 2008/2009 gebouwd met materialen die toen uit het bos zijn gehaald door leden werkzaam op het commissariaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteiger langs Saramaccarivier staat op instorten; renovatie gestart