woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Steering Committee ingesteld voor 6de Agrarische telling

lees ook ...

Bee: The government needs to put forth more effort to meet i...

To reach its objectives, the government needs to put in more effort. Additionally, it must work above party politics and improve communications with society. When asked for a reaction regarding the up...

Minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, (LVV) heeft op vrijdag 06 augustus een ‘Steering Committee voor de zesde Agrarische Telling’ ingesteld. De laatste telling dateert van 2008. De commissie is ingesteld voor de duur van twee jaar en staat onder voorzitterschap van de directeur van het directoraat Landbouw, mevrouw Yvette Rokadji. 

Voor de Agrarische statistische informatie wordt meestal gebruik gemaakt van een census als referentie. De advies van de Food and Agriculture Organization of the United Nations(FAO) is om eens in de tien jaren een telling te houden. De laatste telling dateert echter van 2008. Het gebruik van ICT om de grote informatiestroom bij te houden is noodzakelijk. Voor het opzetten van zo een Agrarisch Informatie Systeem dient er basis referentie aanwezig te zijn, waarbij alle basis informatie in kaart is gebracht.

Dit moet worden gerealiseerd door de uitvoering van de Zesde Agrarische Telling, die een integraal deel uitmaakt van het Agrarisch Informatie Systeem. Hierbij moet op continue basis data worden verzameld, gecommuniceerd, verwerkt en worden geanalyseerd voor het bijstellen van het systeem. De uitvoering van de telling vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de afdeling Agrarische Data Management van het ministerie van LVV, in samenwerking met het ABS. De Steering Committee is ingesteld om toezicht te houden op de uitvoering en de noodzakelijke te nemen beslissingen.

Naast mevrouw Rokadji nemen in de Steering Committee plaats een vertegenwoordiger van het Algemeen Bureau voor Statistiek, ABS, vertegenwoordigers van de ministeries van LVV, Financiën en Planning, Regionale Ontwikkeling & Sport, ROS, en een vertegenwoordiger van het Project Executing Unit Team van IICA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteering Committee ingesteld voor 6de Agrarische telling