zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
3
(2)

Steeds meer jongeren betrokken bij zware criminaliteit

lees ook ...

SRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met de...

Steeds meer jongeren zijn betrokken bij overvallen, berovingen en grote inbraken. De mate van toegepast geweld plaatst de politieleiding onder ‘grof’. Het veiligheidsgevoel van de gemeenschap neemt af. Dit zei de directeur Operationele Zaken van het Korps Politie Suriname, commissaris Bryan Isaacs op een onlangs belegde persconferentie.

Deze ontmoeting met de pers was ook bedoeld om de gemeenschap te informeren over de actuele vraagstukken. Isaacs concludeert dat zware criminaliteit niet alleen in de avond meer plaatsvindt, maar ook overdag. Veel ondernemers worden slachtoffers. Er worden daarom interventiemaatregelen getroffen om het veiligheidsgevoel te doen toenemen.

Verder heeft de politie geconstateerd dat er veel ‘gang fights’ plaatsvinden. Zo zijn er op 16 juli op twee locaties schoten gelost. De beschietingen blijken met elkaar te maken te hebben.

Zij schijnen gelinkt te zijn aan Surinaamse en buitenlandse bendes. Er zijn ondertussen vier personen opgepakt. Het is een wonder dat er geen doden – vooral niet bij omstanders – zijn gevallen. De politie gaat er alles aan doen om bendevorming te voorkomen.

Armand Fernand van de Cold Case Unit, zei dat op 15 augustus er twee afzonderlijke meldingen bij de politie zijn geweest van beschietingen. De eerste was bij een pompstation in Paramaribo-Centrum. Kort daarna een aan de Calcutta-/Herman Steinbergstraat.

“Bij het pompstation was er vermoedelijk sprake van twee groepen die tegenover elkaar stonden en in elkaars richting met vuurwapens hebben geschoten,” gaf de politieman aan. “Aan de Calcuttastraat was er op een stilstaande auto geschoten; het voertuig vertoonde een aantal kogelinslagen.”

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de beschietingen op beide plaatsen met elkaar in verband staan, zei Fernand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteeds meer jongeren betrokken bij zware criminaliteit