dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Statistieken politie worden gemoderniseerd

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

De statistieken van het Korps Politie Suriname (KPS) worden gemoderniseerd. Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) gaat daarom samenwerken met het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). Juspol-minister Kenneth Amoksi heeft hierover gesproken met directeur Iwan Sno, commissaris Rishie Akkal van het Interim-managementteam KPS (IMT) en de statistieken afdeling (DCIV) van het Korps Politie Suriname.

Bij de meeting zijn er afspraken gemaakt over een samenwerking tussen Juspol en het ABS. De afdeling DCIV van het KPS is toe aan modernisatie en achterstanden in training moeten worden ingelopen. Minister Amoksi begon de meeting door aan te geven dat de ‘belangrijkheid van data niet genoeg benadrukt kan worden’.

Voor Juspol zijn goede statistieken een absolute vereiste voor het creëren en monitoren van beleid. In het verleden is er een slachtofferonderzoek gedaan dat heel bruikbaar is geweest voor het uitvoeren van beleid op het ministerie en de behoefte voor dit onderzoek is er nu weer. Ook de samenleving moet regelmatig voorzien worden van de juiste data over veiligheid en de openbare orde in het land.

Sno gaf aan dat het ABS vaak samenwerkt met Juspol en ook weer bereid is om in de trainingsbehoefte van het ministerie te voorzien. De directeur vertelde erbij dat de hoeveelheid aan data die nu beschikbaar is het noodzakelijk maakt dat er geïnvesteerd wordt in equipment. In deze tijd is er moderne apparatuur onmisbaar bij het verzamelen van data.

De afdeling DCIV heeft de versterking nodig om zichzelf naar een moderne internationale standaard op te trekken. De versterking moet komen in de vorm van vergroting van het personeelsbestand bij DCIV, het aantrekken van experts in statistieken, het trainen van de werknemers en het upgraden van de datasystemen.

Sno en Amoksi hebben afgesproken dat ze een MOU zullen ondertekenen en er samen met het Interim-managementteam een projectdossier opgesteld zal worden voor dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStatistieken politie worden gemoderniseerd