Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Statement van de Surinaamse criticus Mehrour Mansoer Badloe

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 09 17 At 15.36.30

 

De regering moet I Am Gold en New Mont legaal overnemen of legaal nationaliseren, met een afspraak inhoudende terug betaling van hun investeringen minus dat wat reeds is verrekend in de Jaarrekeningen.

Daarna zou de staat Suriname, een tiental deskundigen moeten contracteren om samen met het bestaande arbeiderskorps door te starten. Hierdoor heeft het land jaarlijks circa usd 1.5 miljard en niet als bij een lening slechts eenmalig usd 2 miljard plus rente, waaraan er ook nog zeer hoge risicos voor het land zijn verbonden. Deze risico’s, hebben velen onder u nog niet door, of zijn niet in staat die te begrijpen.

“Regering zeg niet dat het niet kan, want dat is simpel verweer en als nooit is gedurfd hoe weet u dat het niet mogelijk is”?
“Bewijs Daadkracht – Visie en Durf het kan beter regering. Ik kan het jullie komen uitleggen of voor u komen uitvoeren als u mij de gelegenheid biedt”, aldus een krachtige statement van criticus Mehrour Mansoer Badloe.

Bron: Mehrour Mansoer Badloe/ Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maka alata
zaterdag 26 september 2020 20:06

Meneer Badloe, Suriname is een derde wereldland. Multinationals uit een eerste wereldland nationaliseren is andere koek. Scenario Venezuela komt dan heel dichtbij.

De sjaak
zaterdag 26 september 2020 20:26

Suriname is bankroet. Ze u innen niet kopen. Er zijn geen inkomsten. Suralco bracht vroeger geld . Nu niets hebben weAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen