zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Startsein training capaciteitsversterking DC’s

lees ook ...

Training ‘Inheemsen tegen geweld’ afgerond

"Wie heeft de beker van de training gewonnen?" zong deelneemster Anna Nantawi uit Peleloetepoe bij de afsluiting van de Training of Trainers ‘Inheemse Gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld’ gisteren i...

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) opende op dinsdag 07 december 2021 het trainingstraject capaciteitsversterking districtscommissarissen in het Lalla Rookh gebouw. De training is bedoeld om de districtscommissarissen meer tools aan te reiken ten einde beter te presteren.

De burgervaders en -moeders zullen vanaf februari tot en met juli worden bijgeschoold in hun ambt. Het hoofddoel van deze training is om de kennis over decentralisatie, wet- en regelgeving, aanbestedingen, crisismanagement en leiderschap te vergroten.

In de Grondwet van 1987 en de Wet Regionale Organen(WRO) worden de politiek bestuurlijke structuur van de districten geregeld. Ook is de inrichting en bevoegdheden van de regionale organen hierin meegenomen. De grondwet en de WRO hadden alle bedoelingen om voor de districten een bestuursmodel van de lokale overheid te doen ontwikkelen.

De regionale organen hebben niet alzo dusdanig kunnen functioneren, vanwege het ontbreken van autonome bevoegdheden om eigen inkomsten te kunnen genereren. In de periode van het in werking treden van de WRO was het district een zuiver administratief ressort. De dc is volgens het reglement belast met het beheer der ressorten. De districtscommissaris vertegenwoordigt de regering in het district.

“In deze moderne wereld is een effectieve overheid een absolute noodzaak. Zo wordt er op regionaal niveau effectief overheidshandelen verwacht van de bestuursdienst, waarbij de visie gericht is op sociale vooruitgang van mens en maatschappij door middel van bestuurlijke vernieuwing, ecologische ontwikkeling en bescherming van het milieu,” aldus minister Emanuel. En verder zei zij: “Deze bijscholing ligt allemaal in het belang van de ontwikkeling van het district.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartsein training capaciteitsversterking DC's