woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Startsein tot rehabilitatie Wasima en Clarapolder

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse weg...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op di...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vergezeld van Landbouw-directeur Jitendra Kalloe  en districtscommissaris Senrita Gobardhan dinsdag 23 maart jongstleden, officieel het startsein gegeven voor rehabilitatie van kunstwerken binnen waterschappen in Waldeck Sidoredjo Margarethenburg, Wasima en de Clarapolder. Symbolisch heeft de bewindsman een pompgemaal in de omgeving opengedraaid.

 De bewindsman deelde mee, dat de rehabilitatie van een groot aantal wegen is voorbereid in deze waterschappen. Alle besluiten zijn in nauwe samenwerking met de waterschapbesturen genomen. Binnen 3 maanden moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Verder deed Sewdien een beroep op de belanghebbenden om erop toe te zien dat de werkzaamheden volgens het bestek worden uitgevoerd.

Maandag 18 maart jongsteden begon men met de werkzaamheden. Bouw en Infra Sheroman NV en Sahenco NV zijn belast met de uitvoering. De projecten worden gefinancierd in het kader van het “Sustainable Agriculture Productivity Program SU-L1052” . Een lening van 30 miljoen USD bij de Inter-American Development Bank maakt dit mogelijk.

De boeren worden met deze handelingen dichterbij verzelfstandiging gebracht. Sewdien die voorstander hiervan is  wees de landbouwers erop dat de overheid zijn best doet om het ondernemen in de rijstsector te bevorderen.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartsein tot rehabilitatie Wasima en Clarapolder