woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Startsein herstel asfaltwegen gegeven door president

lees ook ...

Kennismakingsbezoek ambassadeur aan voorzitter Nationale Ass...

Op 15 februari 2024 bracht Z.E. Fakri Rodriquez Pinelo, de ambassadeur van de Republiek Cuba, een kennismakingsbezoek aan Marinus Bee MSc. LLB, de voorzitter van De Nationale Assemblée. Tijdens dez...

Aan de John F. Kennedyweg in het district Para heeft president Chandrikapersad Santokhi het startsein gegeven van het project ‘herstel asfaltwegen Paramaribo-Wanica-Para.’ De uitvoering van projecten brengt duurzame ontwikkeling teweeg, gaf president Santokhi aan. “Goede wegen zorgen voor welvaart en welzijn”, zei het staatshoofd.

Hij benadrukte dat deze wegen niet alleen als verbindingswegen dienen, maar ook zorgen voor meer verkeersveiligheid. Verder dragen zij bij aan het bevorderen van toerisme. Het staatshoofd verwees naar het prudent beleid van de regering om te sparen, zodat zulke projecten uitgevoerd kunnen worden.

De president verzekerde dat andere districten ook aan de beurt komen. Er is gekozen voor deze locatie in Para, omdat deze weg leidt, van en naar de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven. Met de grote ontwikkelingen op gas- en oliegebied zullen vele buitenlanders ons land aandoen. Deze buitenlanders en toeristen moeten over een goede weg vervoerd worden. “Dit zorgt voor een zekere mate van veiligheid en ontwikkeling”, aldus het staatshoofd.

Bij dit project staan diverse belangrijke wegen op de lijst zoals: J. F. Kennedy Highway, Meursweg, Henck Arronstraat, J.A. Pengelstraat, Latourweg, Martin Luther Kingweg, Commissaris Weythingweg en Mr. Jagernath Lachmonstraat.

“Het Ministerie van Openbare Werken is ook niet stil gebleven, dat is te merken in verschillende districten, maar ze zijn zich ook gaan bij scholen”, zei OW-minister Riad Nurmohamed. Bij dit her-asfalteringsproject, zal gebruik worden gemaakt van een nieuwe technologie. Deze technologie, zal ook bij andere asfalteringsprojecten worden toegepast, waarbij de wegen steviger worden gemaakt tegen bepaalde factoren.

Tijdens deze ceremoniële plechtigheid waren vicepresident Ronnie Brunswijk en andere genodigden aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartsein herstel asfaltwegen gegeven door president