zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Startsein BNTF project

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey

In het dorp Wit Santi Zaterdag is op zaterdag 06 augustus een inheems festival gestart, waarbij  president Santokhi als eregast aanwezig was. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemee...

President Chandrikapersad Santokhi sprak vandaag 29 juni 2021, bij de launch een project van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) over ‘de volgende stap in de ontwikkeling van ons land.’ Het BNTF-Project ‘Van grassroots tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werkzamen’, is een project van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AW&J), dat was ingediend bij Basic Needs Trust Fund (BNTF) van de Caribbean Development Bank.

Het staatshoofd gaf tijdens zijn toespraak op het complex van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) te Geyersvlijt aan dat het project in lijn is met het Herstelplan om Suriname uit de financieel economische crisis te halen. Binnen dit plan worden er onder meer met schuldeisers gesprekken gevoerd om te komen tot schuldherschikking.

Die besparingen maken het onder andere mogelijk maar ook om in het land te investeren. Als investeringen noemde president Santokhi bijvoorbeeld het opzetten van productie- en agrarische bedrijven die werkgelegenheid creëren. Deze investeringen zijn mogelijk dankzij nationale besparingen en steun van internationale financieringsinstituten zoals de CDB.

Het staatshoofd wees op het belang van het grassroots-project, waar er kansen worden geschapen voor uitvallers in het formeel onderwijssysteem. Hij benadrukt dat er Surinamers nodig zijn voor alle sectoren om het land te kunnen ontwikkelen. Het marktgericht beroepsonderwijs maakt dat degenen die afzwaaien, zo aan het werk kunnen. De regering zal tegelijkertijd ervoor zorgen dat deze groep met haar opgedane kennis een bijdrage kan leveren aan de productie van het land. In dit kader is het Agrarisch Krediet Fonds (AKF) en het KMO Fonds weer financieel ingevuld en zijn er ook middelen beschikbaar gesteld voor nieuwe fondsen.

Minister Kuldipsingh gaf tijdens haar toespraak aan dat met het project invulling wordt gegeven aan één van haar beleidsprioriteiten, namelijk bekendheid en upgrading van de vakscholen. “Het ministerie wenst op een creatieve wijze de ontwikkeling en zelfredzaamheid van mensen op de arbeidsmarkt ter hand te nemen en zodoende te geraken tot een gezonde en harmonieuze samenleving. Het project levert hieraan een belangrijke bijdrage”, aldus de bewindsvrouw. In totaal worden er 151 cursisten gratis getraind.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartsein BNTF project