dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Starterspaketten voor ondernemers met een beperking

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Op vrijdag 30 juni werden op het ministerie van Arbeid Werk gelegenheid en Jeugdzaken, starterspakketten overhandigd aan mensen met een beperking  in het kader van hun zelf redzaamheid. Het project behelste het trainen, begeleiden en aanreiken van een starterspakket aan 05 micro-ondernemers, die allen leven met een beperking.

Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) met financiële ondersteuning van het Bureau voor Gemeenschapsprojecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning.

Het project is een follow-up van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project: ‘Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking’, dat vorig jaar succesvol is afgewerkt door de SPWE. De vijf personen die nu participeren in het huidig project waren door omstandigheden uit de boot gevallen bij de uitvoering van het BNTF-9 project.

Minister Steven Mac Andrew en medewerkers van het Bureau Gemeenschapsprojecten, overhandigden elk symbolisch een starterspakket aan twee van de ondernemers met een visuele beperking. De overige drie ondernemers krijgen hun starterspakket tot aan huis bezorgd.

Minister Steven Mac Andrew gaf na de overhandiging van de starterspakketten aan dat training en begeleiding wel noodzakelijk zijn voor de doelgroep, maar niet voldoende zijn voor hen om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan. De Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking heeft zich volgens hem altijd gericht op het aanreiken van starterspakketten aan de doelgroep, zodat participanten daadwerkelijk aan de slag konden gaan als ondernemer.

De bewindsman was blij dat deze methode ook is opgepakt door het Bureau Gemeenschapsprojecten en was ook content met het feit, dat er in het project meerdere personen participeren, die in het binnenland hun activiteiten ontplooien, omdat dit helemaal in lijn is met het streven van AWJ om landelijk te opereren. Naar zeggen van de minister zal de doelgroep ook geholpen moeten worden met het zoeken naar mogelijkheden voor afzet, zodat hun zelfredzaamheid verder vergroot kan worden.

Renate Wartes, voorzitter van de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking was zeer tevreden dat personen die eerder niet in de selectie waren gevallen bij de uitvoering van het BNTF-9 project, nu wel aan de beurt waren gekomen, om getraind en begeleid te worden tot micro-ondernemer. Zij moedigde de ondernemers aan om vol te houden en ervoor te gaan.

Jaswant Doekharan, programme-manager van het Bureau Gemeenschapsprojecten, zei dat de doelgroep een bijzondere plek wordt toegekend bij het beoordelen van projectaanvragen door zijn bureau. Het besluit om het verzoek van de SPWE in te willigen was volgens hem snel gemaakt, omdat hij ervan is overtuigd dat met een duwtje in de rug zowel de ondernemerszin als ondernemingsgeest waarover deze groep beschikt, tot ontwikkeling kan worden gebracht.

Hij deelde mee dat afgezien van dit project, zijn bureau meerdere projecten ondersteunt die gericht zijn op zelfredzaamheid van personen met een beperking. Simone Haridat, projectcoördinator bij de SPWE die dit project trekt, heeft de ondernemers op het hart gedrukt om wilskracht te tonen en te volharden in hetgeen waarmee zij zijn begonnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStarterspaketten voor ondernemers met een beperking