dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Startende Ondernemers volgen Training Ondernemerschap

lees ook ...

Support for Suriname’s journalism from the Netherlands...

From April 1 of the following year, journalists from Surinamese media may apply for funds to do research. A fund will be established to provide financial assistance to journalists in Suriname. Over th...

In de Congreshal werd vandaag 25 februari, gestart met een driedaags trainingsprogramma ‘Basisvaardigheden Ondernemerschap’. Minister Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie sprak de startende ondernemers toe en noemde hen een ‘een bijzondere groep Surinamers’. Het programma is een initiatief van Bureau Eenheid in samenwerking met het Directoraat Ondernemerschap van het ministerie. De kosten worden gedekt uit de begroting het Bureau van de First Lady. De startende ondernemers krijgen tijdens deze training de basisvaardigheden aangereikt die een ondernemer nodig heeft om succesvol te zijn, waaronder het opzetten van een financiële administratie. Zij zullen ook leren hoe een bedrijfsidee in een plan om te zetten en dit plan zelf te schrijven. 

Het doel van Bureau Eenheid en het doel van het ministerie sluiten naar zeggen van de minister op elkaar aan, namelijk de Surinaamse samenleving van dienst te zijn en voor haar, sociaal-economische vooruitgang te realiseren. Over de 25 startende ondernemers zei ze dat die de potentie hebben om hun onderneming uit te laten groeien tot succesvolle kleine en middelgrote ondernemingen(KMO’s). Minister Walden wees op het belang van het verhogen van de economische verdiencapaciteit middels productie, handel en export. Dit brengt met zich mee:economische transformatie, verbetering van het ondernemersklimaat, het nationaal concurrentievermogen en sociale vooruitgang. De minister hield de trainees voor dat KMO’s wereldwijd een belangrijke bijdrage leveren in het scheppen van banen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartende Ondernemers volgen Training Ondernemerschap