woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Startende ondernemers kunnen gemakkelijk zakendoen bij VCB

lees ook ...

Gavin Ooft: modelleren en voorspellen in het Surinaamse econ...

Gavin Daniël Matthias Ooft voltooide zijn doctoraatsonderzoek met het proefschrift "Modelleren en Voorspellen van Inflatie in Suriname". Tijdens een openbare zitting in de Centrumkerk, de officiële au...

De Volkscredietbank (VCB) heeft in verband met een potentiële samenwerking met het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), een nieuw product gepresenteerd. Er is informatie gegeven over de ‘VCB basisbetaalrekening’ ter ondersteuning van startende ondernemers. Het doel hiervan is de toegankelijkheid voor startende ondernemers (micro- en kleine ondernemers), die voldoen aan de gestelde voorwaarden, tot betaalbare financiële diensten van de bank.

Consuela Prade en Nathalie Aalstein, medewerkers van de VCB, hebben aan Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt en het team van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), het product van de VCB gepresenteerd. Met dit nieuwe product wil de de bank het startende, kleine of middelgrote ondernemingen (KMO’s) het makkelijker maken om een bankrekening te openen en op die manier een relatie op te bouwen met de bank.

In een eerdere ontmoeting heeft minister Rishma Kuldipsingh aangegeven, dat de KMO’s, de ruggengraat zijn van de economie en dat het voorstel van de VCB een stimulans zal zijn naar onder andere de jongeren richting ondernemerschap. Verder is er ook gesproken over een potentiële samenwerking tussen de bank en de SPWE, die mogelijk zal zorgen voor de begeleiding van deze doelgroep om te komen tot een businessplan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStartende ondernemers kunnen gemakkelijk zakendoen bij VCB