woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(3)

Start VHP verkiezingscampagne: test Leiders of lijders (politici)

lees ook ...

Mening Carl Breeveld adviseur partij DOE

Ex- parlementariër Carl Breeveld is adviseur van de politieke partij DOE.  De regering heeft volgens hem wel macro-economisch redelijk resultaat bereikt, maar het volk is vergeten. Grote armoede is da...

Op de 73ste jaardag van de VHP kondigde Chan Santokhi, diens voorzitter en president van Suriname de start van de verkiezingscampagne aan. Erg ongepast deze partij-politieke lintjesrregen in het nationale Paleis. Over de verkiezingen, die zijn op zijn laatst over 3 jaar, dus 2025 en op zijn vroegst eerder, als de regering tot aftreden gedwongen wordt. U als kiezer bepaalt dat. Welke kandidaat is een leider en welke is een politicus is de belangrijkste vraag. Door de propagandist of politicus die u opzoekt, drie vragen te stellen weet u precies of hij u komt manipuleren of inspireren.

Politici stellen teleur, zij zitten op posities uit eigen belang, maar een leider kiest altijd voor staats- en volksbelang. Ye pley politiek nanga mi, letterlijk je speelt politiek met me, betekent in het Sranan je liegt, je neemt me in de maling, dat zegt al veel. Wie voelt u tegenover u zitten, een gladde prater, iemand die zich verschuilt achter woorden, als je een van de drie vragen stelt, ay dray a tori?

Corruptie
Is hij corrupt, praat misschien gedekt of openlijk over zijn tjoetja’s en tjoekoes, dat betekent 75% achteruitgang voor het land, u, uw kinderen en kleinkinderen, de toekomst. Gaat hij uw belang behartigen, dat merkt u aan de antwoorden op de drie vragen hieronder.
U heeft niets aan wat hij beloofd, dat is wat politici doen want ze denken alleen aan het winnen van de volgende verkiezing. Heeft de propagandist of politicus plotseling haast om te vertrekken als u de vragen stelt, dan heeft u niet overbodig geluisterd naar leugens. Ook al houdt u eigenlijk van die partij, wiens propagandist u komt opzoeken, kijk welke verbetering ze gaan brengen, of niet.

De 3 Vragen
1.Wat is uw visie, uw plan, uw idee voor onze – toekomstige- kleinkinderen? Politici kunnen deze vraag niet beantwoorden, ze denken alleen aan de volgende verkiezing. Want ze willen terug komen in hun machtspositie. Maar als de persoon iets noemt en zwaait met een dik document, getiteld Vision 2030 vraag dan welke van die voornemens uit zijn visie hij heeft verwezenlijkt
Welke posities heeft u tot nu toe bekleed? En daarna: wat heeft u tot nu toe gedaan om dit doel, deze visie te bereiken. Let goed op, de politicus belooft u het doel te bereiken na de volgende verkiezing. Want hij wil dat u voor hem stemt, niets anders.

2.Wat is uw purpose/ doel in de politiek Purpose is eigenlijk je missie. Wie vanuit purpose een beleid kan vormen of als je een beleid kunt laden met een purpose, en daarin ergens een droom of behoefte kan aanboren die gedeeld wordt door een groot aantal mensen is een leider. Wat is het dat de politicus belooft? De politiekman is daar helemaal op gericht hij belooft en belooft. De leider kan aantonen dat hij/zij reeds gewerkt heeft voor waar hij/zij in gelooft.

3. Wat is uw passie in de politiek? Let u goed op als de politicus onzeker wordt of niet begrijpt of niet kan antwoorden. Je kan hem niet volgen, want hij is geen leider. Hij is een politicus en gaat alleen voor family & friends werken. Als hij een passie noemt dan moet hij dat bewijzen. U kunt hem vragen wat hij tot nu toe heeft gedaan om die passie te tonen. (Deze 3 vragen zijn van Dr. Myles Munroe, leiderschaps- guru 1954 – 2014)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnStart VHP verkiezingscampagne: test Leiders of lijders (politici)