vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Start van Borstvoedingsweek: streven naar balans tussen borstvoeding en werk

lees ook ...

4 Brazilianen met moord op hun geweten gevlucht uit cellenhu...

Zes arrestanten zijn op zondag 24 september 2023 ontvlucht uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Het gaat om de zes arrestanten A.A.R, C.R, C.R, L.E., C.D.R, en R.M., vier Brazilianen...

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) lanceert jaarlijks van 1 tot 7 augustus de borstvoedingsweek onder het thema: “Let’s make breastfeeding and work, work.” Op 2 augustus vond de officiële start van deze bewustwordingsweek plaats in het Diakonessenhuis. De borstvoedingsweek is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, BOG, de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en het Unicef.

Om het belang van borstvoeding te benadrukken, wordt voorlichting continu aangemoedigd. De wet arbeidsbescherming gezin 2019 in Suriname stipuleert dat alle vrouwen minimaal 14 weken en maximaal 18 weken zwangerschapsverlof moeten krijgen. Werkgevers worden tevens aangespoord om faciliteiten te bieden voor borstvoeding.

In lijn met het thema van 2023 – “Let’s make breastfeeding and work, work” – opende het BOG op 12 mei een kolfkamer met steun van Unicef. Deze kamer stelt werkende moeders in staat om tijdens hun werkuren moedermelk af te kolven in een veilige en comfortabele omgeving.

Het BOG roept andere ministeries, bedrijven en de private sector op om soortgelijke voorzieningen te creëren om preventieve zorg voor baby’s te bevorderen. Het initiatief heeft niet alleen voordelen voor baby’s, maar ook voor ouders en werkgevers. Borstvoeding heeft talrijke gezondheidsvoordelen, waaronder sneller herstel van zwangerschapsgewicht en vermindering van het risico op bepaalde ziekten. Economisch gezien vermijdt borstvoeding de kosten van babyvoeding.

Het BOG heeft zich toegewijd aan bewustwordingstrainingen voor diverse doelgroepen, waaronder moeders, vaders, grootouders, influencers, ministeries, bedrijven en gezondheidswerkers, om het belang van borstvoeding als onderdeel van preventieve zorg te benadrukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart van Borstvoedingsweek: streven naar balans tussen borstvoeding en werk