maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Start uitbetaling srefidensi en Owruyari bonus online geregistreerden

lees ook ...

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district...

Hierbij mogen heel veel Surinamers het blijde nieuws vernemen dat het ministerie van Financiën is gestart met de uitbetaling van de Srefidensi- en Owru Yari enveloppen aan personen die zich online hadden geregistreerd. Veel van deze personen hadden de moed al opgegeven om ooit de twee maal SRD 300 aan Srefidensi- en owrruyaribonus te zullen ontvangen. Het Ministerie van Financiën en Planning startte op maandag 1 maart 2021 met de uitbetaling via de bank. Het proces heeft wat stagnatie ondervonden naar men zegt, omdat er bij de screening wat onvolkomenheden waren. Maar het zou toch wel heel prettig geweest zijn als de minister van Financiën en Planning in het openbaar alleen maar had gezegd: mensen nog eventjes geduld. 

Het oponthoud van de uitbetaling kwam doordat er tijdens het controleren van de registraties onder andere bleek dat: een aantal mensen hun gegevens verkeerd hadden ingevuld. Verder bleek dat er telefoonnummers ingevuld waren op plekken waar er naar indentiteitsnummers werd gevraagd. Ook werd er in sommige gevallen op de plaats van bankrekeningnummers het nummer van de ATM-kaart ingevuld.

Aan de banken is gevraagd geworden de registraties die correct gedaan zijn alvast te verwerken. Het ministerie van Financiën en Planning heeft van de banken de garantie gehad dat die registraties verwerkt zijn en dat met de uitbetaling is gestart. Gelijktijdig is er een aanvang gemaakt met het overmaken van gelden naar de rekeningen van de districtscommissariaten voor de personen die de enveloppes contant zullen ontvangen. Die personen zullen door deze districtscommissariaten gemeld worden hoe en wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden.

Bij de screening is ook gebleken dat personen die niet aan de voorwaarden voldoen voor de onlineregistratie zich hebben geregistreerd. Daaronder vallen:Personen jonger dan 21 jaar, AOV’ers, Personen die reeds financiële bijstand genieten, Ambtenaren, Personen in dienst bij overheidsinstellingen, Personen in dienst van parastatalen, Personen werkzaam bij particuliere bedrijven geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders, Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Voor deze groep geldt dat zij hun enveloppen samen met het maandelijks loon of de maandelijkse uitkering hebben ontvangen.

Personen hadden van 23 november tot en met 15 december van het vorig jaar de gelegenheid zich via een link te registreren voor de enveloppes, waarna de uitbetaling medio januari 2021 zou plaatsvinden. Bij de registratie kon men aangeven of men contant of per bank wenste te ontvangen. Daarna zou de screening en vervolgens de uitbetaling plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart uitbetaling srefidensi en Owruyari bonus online geregistreerden