woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(1)

Start renovatie O.S. Totness gepland voor september 2023

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangekondigd dat de renovatie van O.S. Totness in september 2023 van start moet gaan. Deze mededeling deed hij tijdens een rondleiding op het schoolterrein, geleid door directeur Margo Davids-Blackson. Tijdens het bezoek overhandigde zij het staatshoofd een verzoek voor de renovatie, inclusief de benodigde voorbereidingen. Het bezoek aan de school was onderdeel van het werkbezoek van de president aan Coronie.

O.S. Totness verkeert dringend in behoefte van renovatie. Het schoolgebouw kampt met gebreken, waaronder het ontbreken van verlichting op veel plaatsen, de afwezigheid van deuren in bepaalde lokalen en een tekort aan schoolmeubilair. Davids-Blackson gaf aan dat Staatsolie NV bereid is om de school te renoveren, maar dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) nog geen toestemming heeft verleend.

Volgens de schoolleider heeft het ministerie medegedeeld dat de renovatie van de school onderdeel zal zijn van een project van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) dat in september 2023 van start zou gaan. Zij hoopt dat deze belofte wordt nagekomen.

President Santokhi heeft aangegeven, dat het personeel van het Kabinet van de President contact zal opnemen met onderwijsminister Ori om de benodigde stappen te ondernemen, zodat de renovatie inderdaad in september kan beginnen. Daarnaast adviseerde hij de schooldirecteur om contact op te nemen met het Bureau Microprojecten van het Kabinet van de President voor kleinere zaken.

Bovendien stelde het staatshoofd voor dat de school gebruikmaakt van internet en computers in de nabijgelegen Community Hub, die op loopafstand van de school is gevestigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart renovatie O.S. Totness gepland voor september 2023