zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Start ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

Dinsdag jongstleden is de politieke partij Pertjajal Luhur gestart met de zogenaamde Ondro oso vergaderingen naar 5 december 2023 toe te Meerzorg. Op die datum bestaat de partij 25 jaar. Wekelijks op elke vrijdag zal een ressort of district worden aangedaan. De vergaderingen worden klein gehouden om het effect te vergroten.

Het concept is ontstaan tijden de covid-19 pandemie, toen massale campagnevoering niet meer mogelijk was, maar het resultaat bleek zeer positief. PL past  dit nu weer toe.

Tijdens de eerste ontmoeting gaf de voorzitter Paul Somohardjo een samenvatting van de geschiedenis. De partij is tot stand gekomen, omdat de Pendawalima uit elkaar was gespat door verraad, waardoor er geen zetelwinst was voor de partij. Hij benadrukte dat PL de enige partij is voor bundeling van de Javaan. Somohardjo deed een oproep voor bundeling van Javanen, zodat de groep weer inspraak mag hebben in het politiek bestel van Suriname.

De coalitiepartij met 1 zetel, streeft naar meer zetels, om meer te kunnen doen voor de samenleving. Hij benadrukte dat de samenwerking met ABOP permanent is.

Bron foto: abc the love station

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL