woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Start landelijk symposia voor jeugdontwikkeling te Commewijne

lees ook ...

Voormalige Surinaamse president Bouterse en mede-veroordeeld...

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat voormalig Surinaamse president Desi Bouterse en zes voormalige militaire functionarissen niet welkom zijn in de Verenigde Staten, samen met vier van hun fam...

Op vrijdag 22 maart jongstleden vond in het district Commewijne de kick-off plaats van het project ‘Symposia Jeugdontwikkeling’. Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) wil via dit project middels dialoog  met verschillende lokale overheidsinstanties, jongeren- en maatschappelijke organisaties inzicht verkrijgen in de jeugdproblematiek en wenselijkheden van de jeugd. Onderdirectoraat Jeugdcentra is verantwoordelijk hiervoor.

Uiteindelijk wil men dan komen tot voorstellen om beleid te maken ten aanzien van de geïdentificeerde vraagstukken per district. Presentaties zijn gehouden over het jeugdbeleid en de manier waarop men omgaat met de vraagstukken. Meryl Maes en Shanta Ramjatan zijn belast  met de leiding van  de dependance Jeugdcentra in Commewijne. Nafia Lalmohamed is van de Vereniging Jongeren van Commewijne (VJC). Deze waren ook aanwezig.

Minister Steven Mac Andrew, heeft geparticipeerd aan het symposium in Commewijne en kwam tot de conclusie dat de uitkomst van het symposium  overeenkomt met het gehouden ministrieel overleg om te komen tot coördinatie van het jeugdbeleid. Problemen onder de jeugd zoals drugsverkoop, alcohol- en drugsgebruik, tieners, met name meisjes, die rondhangen in bars en tienerzwangerschappen horen direct aangepakt te worden.

De bewindsman verwacht van de stakeholders in het district een all hands on deck benadering om deze issues met alle beschikbare mensen, organisaties en middelen aan te pakken. Gezamenlijke inspanning  en samenwerking beschouwt hij als voorwaarden om de vraagstukken effectief aan te pakken.

Directeur Genti Mangroe, is zich ervan bewust dat, er een algemeen beeld is van de jongeren problemen en uitdagingen. Ze verschillen  per district, en daarom moeten de actieve organisaties gehoord worden per district. Op deze manier kunnen de  vraagstukken beter aangepakt worden.

Naresh Dudnath, districtssecretaris, en Shivaro Martodihardjo, Jeugdraadslid beiden van Commewijne, hebben  hun waardering uitgesproken voor het feit dat het ministerie  aandacht schenkt aan het jeugdproblematiek in het district.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

 

 

 

 

 

 

                                        

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart landelijk symposia voor jeugdontwikkeling te Commewijne