zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Start HPV-vaccinaties op scholen

lees ook ...

Het Bureau voor Openbare gezondheidszorg is op 25 april jongstleden, gestart met een landelijke HPV-scholenvaccinatiecampagne op de Sohansingschool. Nu worden niet alleen meisjes, maar ook jongens gevaccineerd tegen HPV-gerelateerde ziekten, waaronder kanker. De vaccins zijn een donatie van Brazilie. “ …vaccineren is vooral een wijs maar gezond besluit”, volgens minister Ramadhin van Volksgezondheid.

Aanwezig tijdens de lancering waren, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Burgervader Ricardo Bhola en de directeur van BOG, Radjes Ori. Ook de Medische Zending was vertegenwoordigd in de persoon van Herman Jintie. Alsook Yafflo Quattara (PAHO/WHO), de directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs Helima Poese en leerkrachten van de Sohansinghschool.

HPV (Human Papilloma Virus) is een virus dat door intiem contact wordt overgedragen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit virus verantwoordelijk is voor verschillende soorten kanker bij zowel mannen als vrouwen, die zich zelfs 15 jaar na besmetting kan manifesteren. Het vaccin wordt toegediend aan jongeren tussen negen en dertien jaar. Ook besmette mensen en anderen kunnen gevaccineerd worden.

“Het is een vrijwillig besluit dat u neemt als ouder om uw kind te laten vaccineren tegen het virus, welke verantwoordelijk kan zijn voor het ontwikkelen op latere leeftijd van baarmoederhalskanker en andere vormen van kanker”, aldus de bewindsman.

Bron: Ampie ‘s Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart HPV-vaccinaties op scholen