vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Start Certificaat cursus Afro-Surinaamse ontwikkeling in oktober

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

De Faculteit Humaniora van de Anton de Kom Universiteit (Adek) begint in oktober met een certificaat cursus Afro-Surinaamse Ontwikkelingsstudies. In 2018 ontstond het idee voor een leerstoel bachelor- of masteropleiding op dit vakgebied. Deze pilot duurt twee jaar en het is bedoeld voor belangstellenden van middelbaar niveau volgens Helmut Gezius.  In deze maand, juli hoopt men 10 tot 30 personen te registreren.

Covid-19 plaats Adek nu voor een aantal uitdagingen, waardoor men voor een certificaatopleiding kiest.  “Het idee dateert van 2018 toen de koning van de Ashanti van Ghana, Otumfuo Osei Tutu ll, een bezoek bracht aan Suriname en de lezing ‘The role of a traditional king in a contemporary nation state’ verzorgde”, deelt Helmut Gezius mee, die in de voorbereidingscommissie zit.

Een leerstoel voor ‘African Surinamese Cultural and Philosophy Studies’ opzetten kan nu niet, maar het idee bestaat nog steeds. Als deze pilot slaagt bestaat de mogelijkheid om het nog te realiseren. Onderzoek heeft aangetoond, dat er genoeg belangstelling is voor een cursus als deze. Het bestaat uit acht modules van tien weken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart Certificaat cursus Afro-Surinaamse ontwikkeling in oktober