vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Start 4-daagse training in Nickerie ter bestrijding huiselijk geweld tegen vrouwen

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

In het EFS College Covab-gebouw in Nickerie is vandaag een intensieve 4-daagse training van start gegaan, gericht op zorgverleners en professionals in het maatschappelijk middenveld. Het doel van de training is het bevorderen van de hulpverlening bij huiselijk geweld tegen vrouwen.

Burgermoeder Senrita Gobardhan opende de training en benadrukte dat ondanks eerdere inspanningen van verschillende organisaties en instanties, het geweld in de praktijk niet lijkt af te nemen. Ze hoopt dat deze training zal leiden tot concrete verbeteringen in de aanpak van huiselijk geweld.

De training wordt geleid door Angelè Wallerlei – Kumbangsila, de directeur van het EFS College Covab, en wordt gefinancierd door het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). De deelnemers vertegenwoordigen diverse organisaties, waaronder het Commissariaat Nickerie, het Korps Politie Suriname, het Mungra Medisch Centrum, de Regionale Gezondheidsdienst en verschillende NGO’s.

Burgermoeder Gobardhan sloot de opening af door de trainers en deelnemers te bedanken en wenste hen veel succes in hun inspanningen om de hulpverlening bij huiselijk geweld te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStart 4-daagse training in Nickerie ter bestrijding huiselijk geweld tegen vrouwen