zaterdag 12 juni 2021
25.5 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Stappen vooruit in pluimveesector

lees ook ...

99 jarige vrouw oudste gevaccineerde Surinamer

Mevrouw Hariëtte Klaverweide, een 99 jarige Surinamer, heeft op 10 juni in Nickerie haar tweede prik gehad tegen het coronavirus. Zij is de oudste Surinamer die tot nu toe volledig gevaccineerd is teg...

De productie in onze pluimveebedrijven geschiedt anders dan twintig jaar geleden. Nemchand Kanhai, voorzitter van de Associatie Pluimveesector Suriname, zegt dat de pluimveesector,  de voedselveiligheid hoog in het vaandel houdt. Omgaan met voedsel overdraagbare ziekten in deze sector blijft een uitdaging.

Keurmeesters zijn getraind om zaken in de gaten te houden. Ook wetgeving moet de voedselveiligheid helpen garanderen. “We hebben nog de cultuur dat men in het klein slacht, maar er kan worden opgemerkt dat ook daar men toch iets meer let op het aspect voedselveiligheid”, benadrukt Kanhai.

Men is zich ervan bewust, dat vooral de kleine man, niet van de één op de andere dag zal kunnen voldoen aan alle standaarden. “Maar men moet wel voldoen aan de basisvoorwaarden.”  De voorzitter vindt het belangrijk  dat er stappen vooruit worden gezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStappen vooruit in pluimveesector