maandag 26 september 2022
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stappen vooruit in pluimveesector

lees ook ...

Surinaamse Bankiersvereniging staat achter valutamarktmaatre...

Al geruime tijd is de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) in overleg met de regering en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) over de stijging van de wisselkoers en maatregelen om deze af te remmen. Er...

De productie in onze pluimveebedrijven geschiedt anders dan twintig jaar geleden. Nemchand Kanhai, voorzitter van de Associatie Pluimveesector Suriname, zegt dat de pluimveesector,  de voedselveiligheid hoog in het vaandel houdt. Omgaan met voedsel overdraagbare ziekten in deze sector blijft een uitdaging.

Keurmeesters zijn getraind om zaken in de gaten te houden. Ook wetgeving moet de voedselveiligheid helpen garanderen. “We hebben nog de cultuur dat men in het klein slacht, maar er kan worden opgemerkt dat ook daar men toch iets meer let op het aspect voedselveiligheid”, benadrukt Kanhai.

Men is zich ervan bewust, dat vooral de kleine man, niet van de één op de andere dag zal kunnen voldoen aan alle standaarden. “Maar men moet wel voldoen aan de basisvoorwaarden.”  De voorzitter vindt het belangrijk  dat er stappen vooruit worden gezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStappen vooruit in pluimveesector