dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Stanley Ragoebarsing wordt nieuwe minister van Financiën

lees ook ...

ADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met we...

Op maandag 15 april 2024 brachten studenten van de postmasteropleiding Wetgeving van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) een bezoek aan De Nationale Assemblée (DNA). Het hoofddoel van d...

Twintig namen waren ingediend bij de president om de opengevallen post van minister van Financiën & Planning in te vullen. Slechts de naam van Stanley Raghoebarsing is overeind gebleven. De formaliteiten worden in place gebracht, zodat hij straks eindelijk als minister kan worden beëdigd de komende week. Hij is ex-minister en VHP-topper.

 In het jaar 2000 was Raghoebarsing minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Venetiaan. In 2005 nam hij deze post in op Landbouw, Veeteelt en Visserij. Vanaf 2020 werd hij  regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De VHP-er was ook adviseur van de laatste minister van Financien, Armand Achaibersing.

Hij werd ook vorige maand in een team benoemd door de president om Open Markt Operaties die plaatsvinden vanuit de CBvS en andere getroffen maatregelen te screenen. Deze maatregelen moeten de wisselkoers beteugeling.

Achaibersing stelde zijn portefeuille om persoonlijke reden ter beschikking van de president op 13 augustus. Op zijn verzoek bleef hij aanzitten tot eind September, waarna minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking werd belast met de waarneming, met als tweede vervanger zijn collega Silvano Tjong Ahin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStanley Ragoebarsing wordt nieuwe minister van Financiën