maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Stanley Raghoebarsing officieel minister van Financiën en Planning

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld op ministerie van Onderwijs, W...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vrijdag Dwight Warsodikromo en Robby Holband gepresenteerd als de nieuwe directeuren op het ministerie. Warsodikromo zal fungeren...

Kermechend Stanley Raghoebarsing is op dinsdag 13 december 2022 beëdigd als de nieuwe minister van Financiën en Planning door president Chandrikapersad Santokhi. Het beheer van dit ministerie is aan hem overgedragen na beëdiging. Hij mag zijn land voor de derde keer als minister dienen. De president gaf te kennen dat er gedegen onderzoek wordt gedaan voordat men een minister kiest.

Stanley Raghoebarsing is  eerder minister geweest, van Ontwikkelingssamenwerking en Planning, minister van Landbouw Veeteelt en Visserij onder verschillende kabinetten, en nu minister van Financiën en Planning. “De heer Raghoebarsing, heeft een admirabele staat, van dienst in bestuur, ten gunste van de samenleving. Hij is op de hoogte van de actuele financieel-economische problematiek en hij kent het ministerie door en door”, zegt Santhoki.

De ministers Ramdin en Tjon Ahin hebben  korte tijd naast hun eigen portfolio waargenomen op het ministerie van Financiën en Planning. Na de beëdiging hebben zij het protocol van overdracht getekend.

De nieuwe minister zal werken aan de aanpassing van de ingediende Ontwerp Wet, Begroting 2023, en het daarbij behorende Jaarplan 2023. De financiële en economische realiteit is anders  dan toen die was opgesteld.

De nieuwbakken bewindsman zal aandacht moeten besteden aan nationale issues, en internationale aspecten om te komen tot gezondmaking van de economie. Banden met Internationale Financiële Instellingen kunnen hierbij niet worden onderschat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStanley Raghoebarsing officieel minister van Financiën en Planning