zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Stanley Menzo keert terug als bondscoach van Surinaams nationaal voetbalteam

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Stanley Menzo werd afgelopen donderdag in Suriname officieel geïntroduceerd als de nieuwe bondscoach van het Surinaamse nationale voetbalteam, NATIO.

Menzo had eerder al van januari tot september 2022 als bondscoach gediend, maar verliet die positie vanwege een lucratief aanbod om als coach bij de Chinese club Beijing Guoan te werken. Hij werd opgevolgd door Aron Winter, wiens contract in januari niet werd verlengd. Tijdens een persconferentie in Paramaribo gaf de 60-jarige voormalige keeper aan trots te zijn om terug te keren als bondscoach, maar erkende ook gemengde gevoelens te hebben vanwege het opvolgen van zijn eigen opvolger, volgens een verslag van de NOS.

Menzo heeft een contract van twee jaar getekend. Onder zijn leiding zal Suriname proberen zich te kwalificeren voor het WK voetbal van 2026. Daarnaast zal hij ervoor moeten zorgen dat Suriname zich plaatst voor de Gold Cup van 2025, een toernooi voor landen uit het Caribisch gebied, Noord- en Midden-Amerika. Het team zal deze maand naar Nederland komen voor een trainingskamp en op 24 maart zal Suriname een oefenwedstrijd spelen tegen Martinique in Almere.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStanley Menzo keert terug als bondscoach van Surinaams nationaal voetbalteam