woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Standpunt klimaatverandering Noord-, Zuid Amerika en Caribbean

lees ook ...

Suriname op weg naar ideale interculturele samenleving

Een ideale intercultuele samenleving is Suriname nog niet, zo toonde theoloog professor Franklin Jabini aan onlangs aan in zijn lezing in opdracht van het Trooninstituut. In een ideale interculturele ...

De ministers van Landbouw van Noord- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied zijn op 22 en 23 september jongstleden op het hoofdkwartier van de Inter American Institute for Cooperation in Agriculture (IICA) bijeen geweest om als regio een standpunt in te nemen betreffende de klimaatverandering waaronder wij lijden.

Dit standpunt zal  gepresenteerd worden op de COP-27 meeting welke van 06 tot en met16 november 2022 gehouden zal worden in Egypte. Tijdens deze COP-27 meeting wordt het accent op de agrarische sector gelegd. Vastgesteld is dat klimaatverandering momenteel reeds in hevige vorm gaande is, welke te zien is aan de vele overstromingen en dan weer zware droogte in verschillende delen van de wereld. Er is sprake van degradatie van landbouwgronden en dit brengt met zich mee dat 820 miljoen mensen wereldwijd momenteel honger lijden.

Suriname, notabene als carbonnegatief land, betaalt door toedoen van de ontwikkelde landen momenteel een zware prijs. Twee achtereenvolgende jaren maken wij zware regens en daardoor vele overstromingen mee. Als land zijn wij hieraan enkele miljarden US Dollars kwijt, ook omdat er nog vele maatregelen getroffen dienen te worden. De ontwikkelde landen hadden in Parijs beloofd om ingaande 2020 elk jaar 100 miljard US Dollars bijeen te brengen voor de nodige maatregelen. Echter is dit tot op heden uitgebleven. Deze zaken zullen in november op de COP-27 ter sprake gebracht worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStandpunt klimaatverandering Noord-, Zuid Amerika en Caribbean