maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Standhouders waterkant krijgen 37.000,- per maand tijdens PURP-project

lees ook ...

Een aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzettin...

Stopzetting van het salaris van 1400 ambtenaren door het ministerie van Financiën en Planning heeft geen reactie gekregen. Zesduizend mensen kwamen hiervoor in aanmerking. Het loon van 1800 man, werd ...

 De standhouders en Crafters aan de Waterkant worden een jaar gecompenseerd tijdens de uitvoering van het PURP-project. Maandelijks wordt er na veel onderhandeling, een bedrag van SRD.37.000 aan deze kleine ondernemers vergoed door de staat. Het gaat om een rehabilitatieproject om de waterkant  “onherkenbaar anders” te krijgen volgens districtscommissaris Bhola.

Er komt een wandelpark, die toegankelijk wordt voor eenieder, en volgens districtscommissaris Ricardo Bhola multi-inzetbaar zal zijn. Het PURP-project maakt deel uit van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program, dat de Waterkant verfraait en historisch erfgoed behoud.

De onderhandelingen met de ondernemers waren enerverend, bijna met het mes op de keel vanwege de hoogte van de bedragen, omdat men wist dat PURP verplichtingen had. Ze hebben veel tijd in beslag genomen, en het resultaat is dat vergunninghouders en medewerkers worden een jaar lang betaald.

De ondernemers zijn vrij om elders in deze periode hun goederen aan te bieden. Ook is het terrein van Kasimex tegenover het Waaggebouw, is op verzoek van de 19 crafters gehuurd door de overheid, zodat zij toch kunnen verkopen, tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het terrein van hun standplaats.

Bron:Ampie’s Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStandhouders waterkant krijgen 37.000,- per maand tijdens PURP-project