woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Standgelden Centrale Markt Paramaribo aangepast

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

Standhouders van de Centrale Markt Paramaribo moeten meer betalen aan standgeld. Volgens marktmeester Aniel Dhanai waren de bedragen achterhaald. Besloten is dat de standhouders nu SRD 1 per vierkante meter per dag moeten betalen. De marktmeester vond het niet eerlijk, dat er verschillende tarieven werden gehanteerd aan de hand van de grootte van de stand.

Ongeacht de grootte van de stand wordt nu een vast bedrag per vierkante meter betaald. Er is volgens hem ook een Staatsbesluit van de president om de marktstand prijzen te verhogen. Die aanpassing is voorlopig on hold geplaatst. De minister en districtscommissaris zijn daar nog bezig mee, dus kan Dhanai geen uitspraken daarover doen. Hij weet wel dat de bedragen per vierkante meter wel hoger zullen liggen; rond de SRD 3,15 en SRD 4 per vierkante meter.

De marktventer bepaalt zelf de grootte van zijn stand. “Wie meer wil verkopen en dus meer ruimte nodig heeft, maakt zijn eigen keus en zal dus ook meer betalen,” zegt de marktmeester. Er zijn personen die al SRD 1 betaalden per vierkante meter. Zij hebben geen moeite met de wijziging.

Echter hebben andere venters met stands van 20 vierkante meter en meer wel moeite met de prijsaanpassing. Aan hun heeft hij uitgelegd, dat het bedrag dat wordt betaald allang is achterhaald. De marktleiding wil ook af van de subsidie van de overheid. Dhanai is van mening dat de markt moet worden gezien als een groot bedrijf, dat zichzelf kan onderhouden.

Naast de standgelden zijn ook de tarieven voor het parkeren naast de markt aangepast. Bezoekers aan de markt moeten nu SRD 10 betalen om te kunnen parkeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStandgelden Centrale Markt Paramaribo aangepast