donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Standbeeld oud-vakbondsleider Daal verplaatst

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Sinds kort staat het standbeeld van voormalig vakbondsleider Cyrill Daal op het Pater Weidmanplein aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het standbeeld is verplaatst van het terrein van het Algemeen Verbond van Vakbewegingen in Suriname (AVVS De Moederbond) aan de Jagernath Lachmonstraat naar het Pater Weidmanplein.

Voordat deze stap is genomen, is er overleg geweest tussen het bestuur van de Moederbond, de directie van Assuria N.V. als de familie van wijlen. Ze waren het erover eens dat het standbeeld een betere en openbare plaats verdient. Daarna is er afgestemd met het directoraat Cultuur en de commissie Monumentenzorg. Op het Pater Weidmanplein, staan er al enkele monumenten van grote vakbondsleiders. Op donderdag 24 november vond er een ceremonie plaats rond de relocatie van het standbeeld.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), die verantwoordelijk is voor het arbeidsbeleid, was aanwezig bij deze ceremonie en gaf aan dat met de verplaatsing van het standbeeld van een privéterrein naar een openbare plek, de waardering voor deze grote vakbondsleider beter tot zijn recht zal komen.

Dit, vooral gelet op zijn bijdrage aan het vakbondswezen en aan verbetering van het welzijn van de werkende klasse in Suriname. Minister Mac Andrew gaf ook aan, dat het standbeeld van Daal nu staat bij andere strijdmakkers uit de vakbeweging, zoals Fred Derby en Hendrik Sylvester.

Hij vindt daarom dat de totale samenleving zal profiteren van de relocatie en niet slechts de familie en de vakbeweging, omdat bij het bezichtigen van het beeld stil gestaan kan worden bij de strijd die de vakbeweging heeft geleverd voor lotsverbetering van werkenden en hun gezinnen.

Carmen Daal toonde zich ingenomen met de openbare plek die het standbeeld van haar vader heeft gekregen. Ze beschouwt dat als een waardering voor de strijd die haar vader heeft geleverd voor de werkende klasse.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStandbeeld oud-vakbondsleider Daal verplaatst