Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Standaarden voor cannabis ontwikkeld in Suriname

Geplaatst

op

Ssb Overhandigt Standaarden Voor Cannabis Aan Minister Tsang

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) heeft met het ontwikkelen van de Cannabis Standaarden een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de cannabisindustrie voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden in Suriname. De bedoeling van deze standaarden is om  gezien de wetgeving nog in ontwikkeling zit, de mensen alvast een houvast te geven als zij van start willen gaan met de teelt van de medicinale en of industriële cannabis.

HI en T benadrukt dat het voor medicinale en industriële doeleinden betreft en niet het geheel legaliseren van cannabis. De overhandiging van de cannabis standaarden is gedaan door het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) aan minister Stephen Tsang. Door het ministerie van Volksgezondheid is in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) op 29-30 juli 2019 de eerste conferentie gehouden. Deze conferentie had als doel ‘het reguleren en vergunningplichtig stellen van de Cannabisindustrie voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden in Suriname’.

De eerste stap die het ministerie van HI en T heeft genomen is om samen met het SSB na te gaan wat er reeds aan internationale standaarden bestaat op het gebied van medicinale en industriële cannabis ook wel hennep genoemd. Het SSB is toen met deze informatie op pad gegaan en heeft enkele internationale standaarden geïdentificeerd.

De presidentiële commissie, die belast is met de Hennep Wetgeving, heeft haar goedkeuring gegeven aan deze standaarden. Naast deze commissie is ook de input van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ontvangen, die ook is meegenomen en verwerkt in de cannabis standaarden. Het SSB wijst erop, dat deze standaarden slechts de eerste groep aan standaarden zijn voor deze sector.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen