Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Stand van zaken Covid-19 in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 16 At 21.21.02

Er zijn 190 personen op Covid-19 getest en van dat aantal, werden 55 positief bevonden. Gisteren hebben vijf personen het leven gelaten als gevolg van Covid-19, waardoor het aantal doden is gestegen naar 47.

Verder zijn er gisteren 67 personen genezen verklaard. Sinds de uitbraak van het Covid-19 virus in Suriname, zijn in totaal 3016 personen positief getest. Van dit aantal zijn er inmiddels 2.036 genezen. De active cases zijn 933.

In de ziekenhuizen worden er momenteel 116 patiënten verpleegd, waarvan 11 op de Intensive Care Units. Voorts bevinden zich 852 personen zijn in isolatie.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dolliz
maandag 17 augustus 2020 17:25

Het Surinaams volk is in mijn opziens nog niet echt of helemaal bewust van dit virus 🤔
We zijn heel erg nonchalant , zeker als ik zo om me heen kijk hoe men zich gedraagd in de samenleving
Zielig is dat , en dan de regering de schuld geven terwijl we gewoon niet zelf voorzichtig zijn ondanks het om je eigen gezondheid gaat
Jammer jammer jammer

fabeltjeskarant
maandag 17 augustus 2020 19:30

Gaat goed zo, begrijpt iemand hier wel wat ze aan het doen zijn.
Feestjes komen later wel als alles achter de rug is.
Mijn arme landje dat al 40 jaar aan moddert zal nooit een stap vooruit gaan.
Gewoon omdat de meeste bewoners van dit land niet op eigen benen kunnen staan.
Er ontbreekt hier een gen in de hoofden van de meeste mensen.

Winston
maandag 17 augustus 2020 20:36

Wie gaat ze geld geven als ze niet gaan werken. Ze moeten wel. Alleen moeten ze leren anderhalve meter. Handen wassen. En ga zo maar door. En de meeste mensen hun toilet zijn vies. Openbare toiletten.. bah. Dus poep liever in me broek dan dat je op een toilet gaat zitten. Of maar in het bos in een gat poepen.

Peggy
dinsdag 18 augustus 2020 13:13

het gaat overal ter wereld mis. niet alleen in Suriname. de mensen moeten gewoon goed luisteren naar de autoriteiten . handen wassen afstand houden 1.5 meter. en niet vergeten ben je ziek blijf binnen, zou je een feest geven stop het. want je wilt niet dat je familie dood gaat omdat ze op jou feest ziek zijn geworden, de ziekenhuizen lopen vol men gaat dood aan deze ziekte. dus mensen neem je verantwoording. blijf binnen als je niet weg hoeft te gaan. eet gezond. drink gezond. zoalleen kunnen we het verslaan. tot dat er een vaccin er komt.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen