donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Stand van zaken bij afsluiting toerismeweek

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Dinsdag is het Wereld Toerisme Dag.  De Toerismeweek die vooraf ging wordt dan afgesloten in Bernharddorp te Para. Vandaag is er een craft-, art- en foodmarket, op het Onafhankelijkheidsplein. Op initiatief van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is  bewustwording bevorderd. Districten zijn bewuster gemaakt in het presenteren van hun sterke kant onder het thema Rethinking Tourism.  Ook de begroting van Toerisme is aangepast.

 Het is duidelijk dat de gemiddelde Surinamer nog niet voldoende bewust is van het feit dat wij samen Suriname moeten presenteren aan de buitenwereld. Niet een ieder is zich bewust van de verborgen schat, die wij collectief moeten beheren, vandaar dat velen anders omgaan met hun eigen omgeving, dan met de rest van het land. Er moet meer van ons uitgaan dan vertellen dat 93 procent van ons regenwoud nog intact is. De behoudenis ervan is ook verantwoordelijkheid van ons allen.

Suriname, the hidden treasure of South America zal  volledig tot uiting moeten komen. Na de klap van covid-19, wordt de industrie nu geconfronteerd met een oorlog in Oekraïne en alles wat daarmee gepaard gaat. Het model van Wakapasi wil men ook in andere districten voortzetten. De bedoeling is om volgend jaar de activiteiten uit te breiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStand van zaken bij afsluiting toerismeweek